Presidència

El Consell d’Administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències subscriu un manifest per la sostenibilitat

22/12/2022
El Consell d’Administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències subscriu un manifest per la sostenibilitat
  • L’òrgan que presideix Francesc Colomer assumeix 17 compromisos vinculats als ODS

El Consell d’Administració de la Ciutat de les Arts i les Ciències, reunit aquest dijous, ha subscrit el manifest Dèsset compromisos de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb el desenvolupament sostenible, que declara que el complex es vincula amb “els valors recollits en els ODS i que aprofundirà en aquesta línia, amb programes i iniciatives que contribuïsquen a mitigar la deterioració del planeta i a potenciar actuacions de conscienciació i desenvolupament sostenible”.

Els 17 compromisos són Conscienciació sobre la preservació del planeta; Educació de qualitat per a totes i tots; Foment d’una cultura d’empresa sostenible; Igualtat de gènere; Accessibilitat global i inclusió; Eficiència energètica; Eficiència hídrica; Neutralitat en carboni; Transició cap a una economia circular; Gestió i minimització de residus; Contractació socialment responsable; Mobilitat sostenible; Autonomia financera; Esdeveniments sota criteris de sostenibilitat; Turisme sostenible; Informes de sostenibilitat. Transparència. Entitat valenciana socialment responsable, i Aliances.

La remodelació en continguts i instal·lacions del Museu de les Ciències per a transformar-lo en referent de sostenibilitat ambiental; les tarifes de responsabilitat social per als col·lectius en risc d’exclusió social i el programa La ciutat dels majors; la programació dels continguts des d’una perspectiva de gènere, amb conferències i altres activitats per a visibilitzar la contribució de les dones a la ciència i la tecnologia, o mesures encaminades cap a la promoció d’un model de turisme sostenible són alguns dels punts destacats.

Així mateix, destaca el compromís del Consell per establir els criteris dels ODS en el complex i la col·laboració amb entitats, tant públiques com privades, i la societat en general per a assolir-los.

El Consell d’Administració de CACSA ha estat presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i ha comptat amb la presència dels consellers Emili Sampío Morales, sotssecretari de Presidència; Eva Coscollá, sotssecretària d’Educació, Cultura i Esport; Cristian Veses, sotssecretari de Participació, Cooperació i Qualitat Democràtica; Verónica López, sotssecretària d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; Daniel González Serisola, sotssecretari d’Hisenda i Model Econòmic, i Luis Sendra, degà del Col·legi d’Arquitectes de València, a més del lletrat assessor, Cristóbal Sirera.

En el transcurs de la reunió, el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha informat els consellers de la bona marxa de la societat, tant pel que fa a visites de públic com d’un equilibri adequat entre ingressos i despeses.

A una setmana per a acabar l’any, el complex científic, cultural i d’oci de la Generalitat ha rebut ja més de tres milions de visitants, una xifra que supera de bon tros l’anterior rècord, establit en 2019. A aquest balanç positiu ha contribuït de manera notable a l’obertura, el juny d’enguany, del CaixaForum habilitat a l’Àgora, que ha sumat nova oferta a la ja extensa varietat de propostes que ofereix el recinte.

Galeria d'imatges