Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Clausura València, Capital Mundial Disseny

Rafa Climent: “La capitalitat ens ha permés viure una fita en el món del disseny i, per tant, en l'economia valenciana”

22/12/2022
  • Climent ha felicitat totes les persones i entitats implicades en l'èxit de la capitalitat mundial del disseny
  • El suport d'Economia Sostenible s'ha materialitzat a través de l’Ivace tant econòmicament com a través d'accions singulars

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha participat en l'acte de clausura València Capital Mundial del Disseny.

En la intervenció, Climent ha destacat l'èxit d'un esdeveniment que "ens ha permés ser prescriptors del nostre propi disseny i la nostra pròpia marca, i de viure una fita en el món del disseny i, per tant, en l'economia valenciana en 2022”.

En l'acte, que ha conduït el director de València Capital Mundial del Disseny, Xavi Calvo, han participat, així mateix, l'alcalde de València, Joan Ribó; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén, i el director de La Marina València, Vicent Llorens.

Rafa Climent ha destacat el compromís de la Conselleria d'Economia Sostenible i de l'IVACE en l'impuls i desenvolupament del disseny com "una eina clau per a la transformació del món que ens envolta” i de les diferents activitats celebrades amb motiu de la capitalitat que han permés “mostrar el que som capaços de fer”.

Per part de la Conselleria d'Economia Sostenible el suport s'ha materialitzat a través de l'IVACE tant econòmicament com amb el desenvolupament d'accions singulars com l'exposició de disseny i hàbitat de la Comunitat Valenciana en la Berlin Design Week, un dels esdeveniments dedicats al disseny més emblemàtics d'Europa, o el desenvolupament d'una missió inversa d'arquitectes a la Fira Hàbitat València, entre d'altres.

El conseller ha volgut felicitar tots i totes les professionals i entitats que s'han implicat en aquest projecte i han fet possible el desenvolupament a València de prop de 300 activitats i 50 grans exposicions, que s'han integrat en el nostre entorn i que d'una manera o una altra han impactat positivament en el nostre territori i en les persones que l'habiten.

Així mateix, ha animat a continuar treballant en la capacitat transformadora del disseny. “Tenim davant de nosaltres un escenari apassionant on el disseny té un paper molt rellevant com a transformador de la societat, amb nous enfocaments empresarials i socials des de la innovació i la creativitat necessaris per a un replantejament del sistema”.

“Disseny com a element transformador de la societat i com a un element imprescindible en la revolució cap a un nou model econòmic basat en les persones i en l'economia circular”, ha afirmat.