Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Ajudes Direcció General Internacionalització

Economia Sostenible concedeix ajudes per valor d’11,36 milions d’euros per a la promoció exterior d’empreses

25/12/2022
  • El nombre de projectes secundats ascendeix a 887, el 88 % de les sol·licituds
  • Els projectes corresponen a un total de 45 sectors d’activitat
València.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de la Direcció General d’Internacionalització, ha concedit ajudes per valor d’11,36 milions d’euros per al desenvolupament d’accions de promoció internacional d’empreses de la Comunitat Valenciana.

El conseller Rafa Climent ha explicat que les ajudes de suport a la promoció exterior de la Comunitat Valenciana en 2022 s’han saldat amb el suport a 887 projectes, el 88 % de les sol·licituds rebudes.

“A través d’aquestes ajudes pretenem facilitar l’eixida a l’exterior de les empreses de la Comunitat Valenciana, amb el suport econòmic a diversos conceptes relacionats amb la promoció en l’exterior de les empreses i els productes”, ha indicat.

Entre els conceptes secundats compten la participació en certàmens firals internacionals, les despeses d’allotjament i desplaçament als mercats inclosos en el pla de promoció internacional de l’empresa, així com els serveis relacionats amb l’execució del pla de màrqueting internacional.

Així mateix estan inclosos els serveis relacionats amb el procés de registre de marca, els serveis per a la certificació, l’homologació i el registre necessaris per a la comercialització internacional dels productes o l’adaptació de la pàgina web al mercat internacional, entre altres conceptes.

Les ajudes de suport a la promoció exterior han secundat en 2022 empreses d’un màxim de 45 sectors d’activitat. El sector amb més nombre de sol·licituds concedides és el de components de calcer, amb 96 sol·licituds –el 10,8 % del total– i un import concedit de 716.048 euros. Hi segueix el sector de calcer, amb el 9,4 % i un import d’1,34 milions d’euros.

A continuació, se situa el sector agroalimentari, amb el 7,4 % de les sol·licituds i un import concedit de 888.889 euros. Hi segueixen els sectors tèxtil i llar, moble, i materials de construcció, amb el 7 % de les sol·licituds.

Altres sectors secundats són confecció tèxtil, indústries químiques, agroindustrial, indústria metal·lomecànica, TIC i noves tecnologies, serveis, fusta, maquinària i recanvis, plàstics, joguets, il·luminació, vins i begudes, i un llarg etcètera fins a completar els 45 sectors secundats.