Presidència
Portes obertes

Prop de 10.000 persones visiten el Palau de la Generalitat durant la campanya ‘El Nadal és valencià’

27/12/2022
Prop de 10.000 persones visiten el Palau de la Generalitat durant la campanya ‘El Nadal és valencià’
  • Romandrà obert fins al 5 de gener de 2023, a excepció de l'1 de gener, i comptarà amb un correu real per a recollir les cartes i les peticions de xiquets i xiquetes
  • S'hi realitzaran actuacions de societats musicals, la companyia de teatre de marionetes Gori Gori, el grup Melomans, així com jocs tradicionals i contacontes
  • També hi haurà espectacles a la seu del Consell a Castelló (Casa dels Caragols), a la Biblioteca Azorín d'Alacant i al palau del Marqués de Rafal a Orihuela
  • Escrivà: “L'objectiu és obrir un any més a la ciutadania les portes de les institucions perquè tots puguen visitar i gaudir aquests emblemàtics edificis”

Prop de 10.000 valencians i valencianes han visitat el Palau de la Generalitat des de l’inici de la campanya El Nadal és valencià, que preveu també concerts i espectacles tradicionals al llarg de la Comunitat Valenciana.

El Palau de la Generalitat, seu de la representació més alta de les institucions valencianes, data del segle XV i està declarat monument històric artístic nacional. L’edifici conté nombroses obres d’art, com ara pintures, escultures, taulells o mobles que són un excel·lent exponent de l’art i dels artistes valencians.

Les persones que el visiten poden gaudir, entre altres, del Saló de les Corts, amb frescos de Juan Sariñena en les parets, en els quals es representen els estaments socials de l’època. Els taulells del sòcol d’aquesta sala procedeixen de fàbriques valencianes i la sostrada i la galeria van ser treballades en fusta per Ginés Linares i Gaspar Gregori.

Durant el recorregut es pot accedir també al Saló de Reis, estada on tradicionalment es realitza la cerimònia dels Premis Jaume I, on hi ha una galeria de retrats dels reis de València, des de Jaume I el Conqueridor fins a Alfons XIII.

El Palau de la Generalitat romandrà obert fins al 5 de gener de 2023, a excepció de l’1 de gener, en horari de 10.00 a 18.00 hores. El 31 de desembre i el 5 de gener, l’horari serà de 10.00 a 14.00 hores. Així mateix, fins al 5 de gener hi ha present al Palau un correu real per a recollir les cartes i les peticions de xiquets i xiquetes.

“L’objectiu d’aquesta campanya és obrir un any més a la ciutadania les portes d’una de les principals institucions perquè tots puguen visitar i gaudir aquest emblemàtic edifici, que, a més, acull una mostra de productes valencians típics d’aquestes dates”, ha assenyalat la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano.

En els pròxims dies actuaran al Pati Gòtic del Palau de la Generalitat la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, la companyia de teatre de marionetes Gori Gori o el grup Melomans. També es realitzaran, entre altres, jocs tradicionals amb la companyia Jugafusta, s’oferirà l’espectacle de música familiar Petits Nadals i un contacontes amb Carles Cano i Felip Kervarec.

A més, hi haurà actuacions a la seu del Consell a Castelló (Casa dels Caragols), a la Biblioteca Pública Azorín d’Alacant i al palau del Marqués de Rafal d’Orihuela. Tant la seu del Consell a Castelló, com la d’Alacant (Casa de les Bruixes) comptaran també amb jornades de portes obertes.

La programació completa de la campanya El Nadal és valencià es pot consultar en la web El Nadal és valencià.

Galeria d'imatges