Presidència
Mobilitat

La Generalitat concedeix ajudes a 345 municipis per a prestar serveis de transport que beneficien 400.000 persones

27/12/2022
La Generalitat concedeix ajudes a 345 municipis per a prestar serveis de transport que beneficien 400.000 persones
  • Les subvencions es destinen principalment a localitats xicotetes, moltes de les quals en risc de despoblament
  • L'objectiu és cobrir el desplaçament des d'aquestes poblacions fins a centres sanitaris, educatius, administratius, o bé a parades regulars
  • Toni Such: “Volem facilitar a les veïnes i veïns alternatives de transport que els faciliten les seues gestions en el dia a dia”
  • Els ajuntaments d'Ademuz i Benigànim rebran més de 26.000 euros, mentre que Castielfabib, Torrebaja, Vallanca, Villar del Arzobispo i Enguera superaran els 25.000 euros
  • Es beneficiaran 166 municipis de la província de València, 109 de la província de Castelló i 70 de la d'Alacant

La Generalitat ha concedit ajudes a 345 municipis perquè puguen prestar serveis de transport a demanda que faciliten la mobilitat de més 400.000 veïns i veïnes i que s’adapten a les seues necessitats, horaris i singularitats.

En total, 166 localitats de la província de València, 109 de la de Castelló i 70 de la d’Alacant tindran accés a aquestes ajudes gestionades de manera conjunta per la Presidència de la Generalitat i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat Sostenible, que preveuen una subvenció global de quasi 5 milions.

Constitueix transport a demanda aquell servei en el qual l’itinerari i l’horari depenen d’una sol·licitud prèvia de l’usuari. Aquests serveis van dirigits a cobrir necessitats de desplaçament de la població a centres sanitaris, educatius, socials o administratius als quals estiguen adscrits, o bé a les parades de transport regular de viatgers del cap comarcal, amb la finalitat d’accedir a connexions amb línies de transport regular de viatgers.

“Molts veïns i veïnes de municipis xicotets de la Comunitat Valenciana tenen un problema de transport molt seriós per a acudir als centres de salut o per a fer gestions administratives a la capital de la comarca o de la província, i amb aquesta iniciativa pretenem facilitar la seua mobilitat en el dia a dia”, ha destacat el director general d’Administració Local, Toni Such.

“Amb aquestes ajudes contribuïm a vertebrar el territori millorant les connexions de transport, reforçant els serveis públics i consolidant drets socials bàsics de tota la ciutadania”, ha apuntat Toni Such.

Ajudes que arriben a 26.000 euros per municipi

Les ajudes concedides van dels 7.000 euros, que rebran alguns municipis, als 26.000 euros.

Així, entre els ajuntaments que rebran més de 26.000 euros figuren Ademuz i Benigànim, mentre que Castielfabib, Torrebaja, Vallanca, Villar del Arzobispo i Enguera superaran els 25.000 euros.

El criteri seguit per al repartiment de les ajudes assigna una quantitat fixa de 5.000 euros a cadascun dels municipis beneficiaris, i en cas que es consideren en risc de despoblament, ascendeix als 7.000 euros.

El 50 % de l’import restant de la línia d’ajudes es distribueix proporcionalment en funció del nombre d’habitants, i el 50 % restant de l’import, en funció de la distància del nucli principal al seu hospital de referència.

“Molts municipis, especialment de zones rurals de l’interior o afectades pel despoblament, manquen de connexions suficients, i cal sumar-hi factors com l’envelliment de la població, la distància, els horaris o la falta de vehicle privat, que compliquen les seues opcions de mobilitat, per això considerem clau l’impuls del transport públic de viatgers a demanda”, ha explicat el director general.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del director general d'Administració Local, Toni Such