Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Responsabilitat social

Pérez Garijo: “El futur Pla valencià de responsabilitat social guiarà l’acció de la Generalitat en matèria de responsabilitat social”

27/12/2022
Pérez Garijo: “El futur Pla valencià de responsabilitat social guiarà l’acció de la Generalitat en matèria de responsabilitat social”
  • La consellera de Participació ha presidit la reunió del Consell Valencià de Responsabilitat Social
  • El Pla valencià de responsabilitat social serà sotmés a un ampli procés participatiu durant el primer trimestre de 2023 perquè el Consell l'aprove posteriorment

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la reunió del Consell Valencià de Responsabilitat Social, sessió en la qual s’ha presentat un esborrany del Pla valencià de responsabilitat social 2023-2027.

Aquest pla és una eina que, segons ha indicat Pérez Garijo, “es convertirà en un instrument que guiarà l’acció política de la Generalitat en matèria de responsabilitat social els pròxims anys”.

En la seua intervenció, la consellera de Qualitat Democràtica ha traslladat les diferents accions que, en matèria de responsabilitat social, es desenvolupen perquè el nostre territori siga socialment “més responsable”. Entre aquestes, s'ha referit al decret pel qual es regula la inclusió de clàusules de responsabilitat social en la contractació pública i en les convocatòries d'ajudes i subvencions, una norma que “ens situa en l'avantguarda de la responsabilitat social en qüestions com, per exemple, la subrogació empresarial, que blinda el treball digne i l'estabilitat laboral”.

El text del Pla valencià de responsabilitat social s’ajusta a la legislació autonòmica en matèria de responsabilitat recollida en la Llei 18/2018, de foment de la responsabilitat social, àmbit normatiu que ens situa com l’única comunitat autònoma junt amb Extremadura amb legislació amb rang de llei en polítiques de foment de la responsabilitat social.

L’objectiu principal de la llei esmentada és regular, sobretot, el compromís de les administracions públiques de la Comunitat Valenciana d’integrar plenament en les seues polítiques i accions el concepte de responsabilitat social.

El futur Pla valencià de responsabilitat social, de caràcter transversal i plurianual, pretén convertir-se en l’instrument de planificació i gestió de la Generalitat per a dur a terme la seua política de responsabilitat social en coordinació amb els plans estatals en la matèria i fixar els objectius, les mesures, les actuacions i els indicadors que cal adoptar.

En aquest sentit, es fixen objectius específics que abasten el foment de la responsabilitat social en la gestió interna del Govern Valencià i el seu sector públic, així com en altres administracions públiques, entitats privades i territoris de la Comunitat Valenciana; a més d’impulsar la creació i divulgació del coneixement de la matèria.

Per a elaborar aquesta proposta s’han analitzat les iniciatives que en l’actualitat es desenvolupen des de les diferents conselleries vinculades amb la responsabilitat social. El futur Pla valencià de responsabilitat social serà sotmés a un ampli procés participatiu a través del portal GVA Participa durant el primer trimestre de 2023 per a elevar-lo posteriorment al Ple del Consell per a aprovar-lo.

Galeria d'imatges