Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria faciliten les pràctiques acadèmiques a l’estudiantat de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics

30/12/2022
  • L’objectiu és complementar els coneixements adquirits i facilitar l’exercici d’activitats professionals
  • Amb aquestes pràctiques s’impulsa l’ocupabilitat i el foment de la capacitat d’emprenedoria

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni de col·laboració educativa entre l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV) i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per a la realització de pràctiques acadèmiques externes curriculars i extracurriculars per a l’estudiantat matriculat als centres dependents de l’ISEACV.

L’objectiu és permetre’ls aplicar i complementar els coneixements adquirits en la seua formació acadèmica, afavorint l’adquisició de competències que els preparen per a l’exercici d’activitats professionals; facilitar-ne l’ocupabilitat, i fomentar-ne la capacitat d’emprenedoria.

Les activitats que podrà desenvolupar l’alumnat dels 13 centres dependents de l’ISEACV suposaran un aprenentatge pràctic relacionat amb la titulació de l’estudiantat, per la qual cosa contribuiran a la consecució de competències generals, específiques i transversals previstes en el pla d’estudis, que es concretaran en acords individuals de pràctiques que confirmarà cada centre docent.

En tot cas, el projecte formatiu que es conforme seguirà els principis d’inclusió, igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal.

Les pràctiques curriculars tindran una duració màxima de 300 hores i es realitzaran en els edificis que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria té com a seus de les diverses activitats. A més, els horaris de les pràctiques seran compatibles amb l’activitat acadèmica, formativa i de representació que desenvolupa l’estudiantat en la institució educativa.

Premi Fotografia E CA-MAKMA

D’altra banda, el conveni aprovat pel Ple del Consell preveu també la promoció per part de l’ISEACV del Premi Internacional de Fotografia Naturaleses contradictòries entre les cinc escoles d’art i superior de disseny dependents de l’ISEACV.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, juntament amb l’E CA - Espai d’Art Contemporani el Castell, col·laboren amb la revista MAKMA en la convocatòria anual d’aquest concurs, amb l’objectiu de promocionar la divulgació cultural, donar suport al talent jove i fer costat a la producció artística contemporània.

L’ISEACV també col·laborarà en les exposicions itinerants de les 100 obres del certamen, que tindran lloc a les tres províncies de la Comunitat Valenciana.