Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Ofertes ocupació

Labora ha oferit aquest any més de 36.000 ofertes d’ocupació a la Comunitat Valenciana a través del seu portal web

29/12/2022
  • La xarxa de Punt Labora ha publicat 10.000 llocs de treball més respecte a 2021
  • Augmenta la confiança de les empreses en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació per a trobar talent humà adaptat a les seues necessitats

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, preveu tancar l'any 2022 amb més de 36.000 ofertes d'ocupació gestionades a través del seu portal d'ocupació, Punt Labora, per tot el territori de la Comunitat Valenciana. Això suposa pràcticament un increment de 10.000 llocs de treball respecte a l'any anterior.

El director general de Labora, Enric Nomdedéu, ha valorat la confiança de les empreses en aquesta entitat pública per a buscar talent humà, amb el qual cobrir els seus objectius estratègics. “Hem incrementat pràcticament un 40 % el nombre de llocs de treball oferits en Punt Labora enguany respecte a l'anterior. La intenció és continuar millorant aquesta xifra, col·laborant encara més estretament amb tots els agents socioeconòmics implicats en la creació d'ocupació”, ha declarat.

Labora ha donat difusió a les ofertes de treball esmentades a través de la plataforma Punt Labora, accessible mitjançant tres vies: el seu portal web; l'app mòbil GVA Punt LABORA (permet realitzar tota mena de tràmits en qualsevol lloc i moment), o l'extensa xarxa de caixers situats a les oficines físiques (els Espai Labora). A més, ha dut a terme una tasca informativa a través de diversos canals comunicatius, com ara les xarxes socials, així com mitjançant el personal tècnic.

Les empreses poden fer servir el portal GVA Jobs per a cobrir qualsevol vacant que necessiten, així com gestionar els processos selectius còmodament. A més, aquesta plataforma està connectada amb el portal Empléate, a escala nacional, i amb la xarxa Eures, en l'àmbit europeu, per la qual cosa els llocs de treball publicats gestionats per Labora són visibles per a milions de persones.

Des dels Espai Labora i els Espai Empreses s'han gestionat en 2022 centenars de milers de candidatures, seguint les indicacions de les entitats per a preseleccionar les persones més adequades als perfils sol·licitats per l'empresa. També es presta contínuament assessorament gratuït a aquestes entitats, tant de manera presencial com en línia.

Les persones que es vulguen inscriure en qualsevol de les ofertes visibles en Punt Labora s'han de donar d'alta en el Servei Valencià d'Ocupació i Formació com a demandants d'ocupació, omplint el seu perfil per a poder optar als llocs de la seua preferència. A més, és útil emprar múltiples filtres per a ajustar els resultats de cerca de manera més precisa.

En cas que es necessite més informació o atenció personalitzada per a millorar-ne l'ocupabilitat, la ciutadania pot demanar cita prèvia en el Servei d'Orientació. A més, Labora disposa d’aquest videotutorial sobre com buscar i inscriure's en ofertes de treball de manera senzilla.