Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Pressupost 2023

L’Ivace rep prop d’una vintena de projectes de dinamització territorial de clústers i entitats de suport a la pime

29/12/2022
  • La inversió prevista ascendeix a 1,1 milions d’euros
  • Les sol·licituds procedeixen del sector calcer, tèxtil, metal·lúrgic, energètic, ceràmic, del disseny, així com dels parcs científics

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha rebut prop d'una vintena de projectes de dinamització territorial liderats per clústers i entitats de suport a la innovació i modernització de les pimes dins de la convocatòria Dinamitza de 2023.

Aquestes sol·licituds inclouen la celebració de jornades, congressos i seminaris informatius així com el desenvolupament de projectes amb efecte tractor i demostrador d'R+D, intel·ligència artificial, indústria 4.0 o sostenibilitat.

La inversió prevista per a l'execució d'aquests projectes ascendeix a 1,1 milions d'euros i es reparteix entre sectors com el del calçat, tèxtil, metal·lúrgic, sector energètic, ceràmic, del disseny així com als parcs científics.

En la convocatòria de 2023 l'Ivace ha destinat el doble de pressupost respecte a l'última convocatòria d'aquest programa, per a donar suport a l'activitat d'entitats de suport a les petites i mitjanes empreses “els qui realitzen una labor necessària com a impulsors de la innovació en tot el territori”, ha assenyalat el conseller d'Economia, Rafa Climent.

A través de la convocatòria Dinamitza la unitat d'innovació de l'Ivace finança fins al 80% dels costos subvencionables del projecte entre els quals es troben les despeses de personal i serveis per a l'organització de jornades i seminaris o els derivats de la contractació d'agents de proximitat territorial destinats a oferir serveis d'informació, orientació i acompanyament a les seues empreses.

La convocatòria Dinamitza forma part del Pla d'R+D+I Empresarial de l'Ivace dotat amb un pressupost previst de 26 milions d'euros i la convocatòria d'ajudes dels quals per a projectes de digitalització preveu publicar-se a la fi d'aquest mes si bé obrirà els seus terminis de sol·licitud al gener. D'altra banda, les convocatòries d'R+D i innovació empresarial preveuen publicar-se en la segona meitat de gener.