Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Beques universitàries

El Consell incrementa un 33 % la dotació per a les beques de mobilitat en el curs 2022-23

02/01/2023
  • L’assignació global per a les beques de mobilitat és de 800.000 euros

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha incrementat un 33 % la dotació de les beques de mobilitat, per la qual cosa destina un total de 800.000 euros a beques per a facilitar la mobilitat internacional i nacional de l’estudiantat.

A més del programa de mobilitat internacional, Erasmus+, aquest increment pressupostari obri la possibilitat d’establir convocatòries específiques d’altres programes de mobilitat nacional, com ho és el denominat Sistema d’Intercanvi entre Centres Universitaris d’Espanya (Sicue).

Aquest programa permet als i les estudiants de grau realitzar un període d’estudis en una institució universitària diferent d’aquella en la qual estan matriculats amb garanties de reconeixement acadèmic i d’aprofitament, així com adequació al seu perfil curricular.

Quant a les beques de mobilitat internacional, Erasmus+, es poden beneficiar d’aquestes ajudes, que assoleixen un màxim de 1.550 euros per estudiant, les persones matriculades en el curs 2022-23 a les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià, i als centres que hi estan adscrits; als centres d’ensenyaments artístics adscrits a l’ISEACV, i els que realitzen part dels seus estudis en institucions europees d’Educació Superior de qualsevol estat membre de la Unió Europea o tercers països integrats en el programa Erasmus+, i el Regne Unit.

Les beques Erasmus tenen per finalitat garantir i millorar la participació de l’estudiantat valencià en els programes de mobilitat internacional per a la realització d’estudis en altres països, alhora que també fomenten la dimensió europea de les universitats valencianes.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha volgut destacar “el compromís d’aquest Consell per garantir l’accés als estudis superiors a tot aquell i aquella que vulga formar-s’hi. Per això, hem doblat la inversió per a beques universitàries des de 2015, i hem arribat als 33 milions per a aquest curs acadèmic 2022-2023”.

Amb les beques de mobilitat, ha assenyalat Josefina Bueno, “volem contribuir a alleujar la despesa de les famílies valencianes que tenen a un fill o filla estudiant fora de casa, alhora que garantim la igualtat d’oportunitats, perquè les beques no són un regal, sinó que són una oportunitat per als qui menys tenen”.