Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell destina 125.000 euros a l'impuls de la transformació digital en les empreses com a via de competitivitat internacional

30/12/2022
  • El Ple aprova un conveni de l'Ivace amb la Fundació Estatal per a la Formació en l'Ocupació
  • Les empreses beneficiàries hauran de tindre el domicili social o un centre de treball a la Comunitat Valenciana

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) amb la Fundació Estatal per a la Formació en l'Ocupació dotada amb 125.000 euros per a impulsar la transformació digital en les empreses com a via de millorar la seua competitivitat internacional. Aquest conveni estarà vigent des de la data de la signatura fins al 31 de juliol de 2023.

La Secretaria General d'Indústria i la Pime, dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, és l'encarregada d'impulsar l'estratègia Indústria Connectada 4.0 per a incrementar el valor afegit industrial i l'ocupació qualificada en el sector.

D'aquesta manera afavoreix un model propi per a la indústria del futur desenvolupant l'oferta local de solucions digitals i promovent palanques competitives diferencials per a donar suport a la indústria espanyola i impulsar les seues exportacions.

Dins d'aquesta estratègia està previst el desenvolupament de diverses actuacions entre les quals destaca un programa de formació i tutorització centrat en l'Impuls de la Internacionalització de les Pimes per mitjà de la Digitalització, que es complementarà amb un curs d'Estratègia d'Internacionalització Digital per a Empreses B2B– Industrials i un altre curs de Màrqueting Digital Internacional.

La Generalitat ha considerat convenient l'establiment d'una col·laboració que possibilite a les empreses de la Comunitat Valenciana participar en aquestes iniciatives de formació i tutorització previstes per a facilitar la seua transformació digital per a impulsar-ne la internacionalització.

Per tant, els beneficiaris aquest conveni seran les persones que treballen en les empreses que tinguen el domicili social o un centre de treball a la Comunitat Valenciana, amb una limitació màxima de 100 participants.