Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Esports nàutics

The Ocean Race acull 45.000 visitants durant el cap de setmana i registra la xifra més alta en la història de l’esdeveniment

09/01/2023
  • Josefina Bueno: “Aquest esdeveniment esportiu té impacte econòmic i social en tota la Comunitat Valenciana amb epicentre a Alacant”

The Ocean Race ha congregat més de 45.000 persones en el primer cap de setmana d’activitats amb motiu de la celebració de l’eixida de la Volta al Món a Vela, la qual cosa suposa un rècord absolut d’afluència de públic a l’Ocean Live Park, al moll de Llevant del port d’Alacant, on es desenvolupen les activitats que la Generalitat, a través de la Conselleria d’Innovació i la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), ha programat fins diumenge que ve 15 de gener.

La consellera d’Innovació, Josefina Bueno, ha mostrat la seua satisfacció per aquestes dades: “El balanç entre dissabte i diumenge és molt positiu en haver registrat 45.000 visitants. És la xifra més alta registrada en la història d’aquest esdeveniment a Alacant, i tot gràcies a l’esforç i el compromís de la Generalitat Valenciana en un esdeveniment esportiu que té un impacte en tota la Comunitat amb epicentre a Alacant”.

El programa d’actes recull activitats per al gaudi del públic de totes les edats, l’àmplia majoria de caràcter gratuït, amb l’impuls dels valors dels esports nàutics, la sostenibilitat i la innovació a través de la defensa dels drets dels oceans, amb iniciatives com la Relay4Nature, amb la qual es pretén establir un marc global per a protegir el medi ambient marí.

En aquest sentit, la Generalitat també ha apostat per la sostenibilitat amb iniciatives com el mesurament de la petjada de carboni, amb l’ajuda de la tecnològica Creast, de tot l’esdeveniment Alacant Port d’Eixida.

Durant tota aquesta setmana segueix oberta la zona infantil, els tallers, el try-sailing, el fotoreclam, les activitats d’animació de carrer, el Museu Ocean Race, l’activitat de la carpa Infotourist —de Turisme i el Patronat Alacant City&Bech— amb cuina en directe i degustacions d’arròs, actuacions musicals i regates locals, a més del pavelló de l’Alacant Digital Gaming.

El pròxim cap de setmana culminarà la programació de l’Ocean Race amb l’eixida de la regata diumenge, 15 de gener, mentre que dissabte se celebrarà una marxa marinera i l’espectacle musical Rock en família. També dissabte, a la nit, tindrà lloc el concert dels grups Sidecars i Sidonie.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Audio de la consellera de Innovación, Universidades, Ciencia y Sociedad Digital, Josefina Bueno