Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Parc logístic València

La creació de l’EGM-PLV culmina amb la signatura del conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Riba-roja de Túria i Loriguilla

10/01/2023
El president de l’EGM-PLV i els alcaldes rubriquen un acord que regula la relació entre les administracions locals i la nova entitat
  • El president de l’EGM-PLV, l’alcalde de Riba-roja i l’alcaldessa de Loriguilla rubriquen un acord que regula la relació entre les administracions locals i la nova entitat
  • L’objectiu és facilitar i promoure les actuacions de renovació, millora i modernització d’equipaments i infraestructures del parc logístic

La signatura d’un conveni entre l’Entitat de Gestió i Modernització del Parc Logístic de València (EGM-PLV) i els ajuntaments de Riba-roja de Túria i Loriguilla culmina la creació de l’EGM del parc situat en aquests dos municipis.

El president de l’EGM i director de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, Rafael Montero, ha signat un conveni amb l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, i l’alcaldessa de Loriguilla, Montserrat Cervera.

Aquest acord regula la relació entre les administracions locals i l’entitat de gestió, segons el que s’estableix en la Llei 14/2018, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és facilitar i promoure les actuacions necessàries de renovació, millora i modernització d’equipaments i infraestructures de l’àrea del PLV.

A la fi de novembre, la comissió promotora de l’EGM en assemblea obtenia el suport massiu dels propietaris del parc per a transformar-se en EGM. Seguidament, els plens de l’Ajuntament de Riba-roja i de Loriguilla n’autoritzaven la constitució.

A partir d’aquest moment, el parc es podrà beneficiar plenament del conjunt d’avantatges que ofereix la Llei d’àrees industrials, estretint encara més la relació amb les administracions locals a través d’aquest nou conveni específic, i també amb la Direcció General d’Indústria i l’Ivace. Això possibilitarà accedir a subvencions específiques per a aquesta mena d’entitats, que permetran destinar més recursos a la posada en marxa de nous serveis de valor afegit en l’àrea empresarial.

Mitjançant aquest conveni, els ajuntaments assumeixen competències respecte a seguretat en llocs públics; ordenació del trànsit; senyalització viària; ordenació i gestió urbanística; parcs i jardins; pavimentació de vies públiques; protecció civil, prevenció i extinció d’incendis; protecció del medi ambient i salubritat pública; subministrament d’aigua; enllumenat públic; serveis de neteja viària, recollida i tractament de residus, clavegueram i tractament d’aigües residuals, i transport públic de viatgers.

Pel que fa a les funcions que assumeix l’EGM-PLV, entre altres, són les de col·laborar amb els ajuntaments per a facilitar el compliment adequat de les seues obligacions de conservació, manteniment, vigilància, neteja i prestació de serveis bàsics; impulsar la posada en marxa d’infraestructures, dotacions i serveis que milloren i modernitzen l’àrea; vetlar per l’ús adequat dels elements de la urbanització i pel compliment dels drets i les obligacions de les persones titulars i ocupants dels immobles; defensar els interessos comuns dels titulars dels béns davant de qualsevol organisme o autoritat pública, i col·laborar amb els ajuntaments en l’elaboració dels plans de mobilitat.  

La duració del conveni serà inicialment de 20 anys. Una comissió de seguiment en vetlarà pel desenvolupament correcte, la qual estarà formada per tres persones per part de l’EGM-PLV, dos per part de l’Ajuntament de Riba-roja, una per part de Loriguilla i un professional de competència reconeguda de caràcter independent. 

Galeria d'imatges