Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell col·labora amb l’Associació Arquitectura sense Fronteres d’Espanya per a regenerar àrees urbanes en situació de vulnerabilitat a Alacant

13/01/2023
  • L’objectiu és la regeneració d’àrees urbanes en situació de vulnerabilitat integral al barri Cementeri d’Alacant
  • El finançament assignat al projecte assoleix els 500.000 euros

El Consell ha autoritzat la renovació del conveni entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Associació Arquitectura sense Fronteres d’Espanya, per a la realització del programa Asertos de regeneració d’àrees urbanes en situació de vulnerabilitat integral en aquest exercici 2023.

L’objectiu de l’acord és definir el règim de col·laboració per a la realització del projecte pilot de regeneració integral participativa al barri Cementeri de la ciutat d’Alacant, iniciat ja amb el conveni aprovat el desembre de 2021.

Concretament, l’acord defineix les necessitats de finançament per a l’establiment d’un equip de treball transdisciplinari, que assegure un acompanyament residencial, sociolaboral i comunitari.

Així mateix, el conveni marca un pla d’acció i unes línies de finançament per a accions de rehabilitació d’habitatges i de creació d’espais comuns, que serviran com a oportunitats per a la formació activa i l’accés a l’ocupació de les persones residents en aquests barris.

En aquest sentit, la Vicepresidència Segona pretén donar resposta a la necessària reestructuració de la política d’habitatge a la Comunitat Valenciana a través del pla Hàbitat 2030.

Es tracta d’una estratègia a llarg termini, que, des d’una anàlisi objectiva de situació residencial i un compromís coherent amb la magnitud de les necessitats que cal atendre, fixa un horitzó realitzable a deu anys.

S’organitza a partir de quatre eixos estratègics amb diversos objectius establits per a cadascun, com ho són la lluita contra l’emergència residencial (foment de lloguer assequible i augment d’habitatge públic), la pobresa energètica (millora eficiència energètica, qualitat d’edificis i sostenibilitat) i la segregació espacial (hàbitat més resilient).

El finançament destinat per a aquest exercici ascendeix a 500.000 euros, amb càrrec als pressupostos de la Generalitat. El conveni de col·laboració estarà vigent des de la signatura fins al 31 de desembre de 2023.