Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell acorda la subscripció del conveni amb l’Ajuntament d’Alacant per a concloure les obres del Centre de Recursos per a la Joventut

13/01/2023
  • L’acord faculta la conclusió de les actuacions de rehabilitació i ampliació del Centre 14 a Alacant
  • El finançament destinat ascendeix als 2.184.000 euros

El Consell ha aprovat la subscripció del conveni entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament d’Alacant per a la instrumentació de les condicions tècniques, administratives i financeres que permeten acabar el projecte inclòs en el Pla de rehabilitació i condicionament del centre històric d’Alacant (Racha), Ampliació del centre de recursos per a la joventut (Centre 14), corresponents a 2023.

La finalitat de l’acord consisteix en l’execució del projecte d’intervenció per a acabar les obres que van quedar paralitzades, amb la incorporació d’elements d’arquitectura sostenible i l’adaptació a normativa necessària, i posteriorment l’execució de les obres d’ampliació i la rehabilitació de l’anterior edifici al carrer Llauradors, 14.

La Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament d’Alacant han estipulat que siga l’Ajuntament el que desenvolupe el projecte arquitectònic de la conclusió del projecte. El Patronat Municipal de l’Habitatge havia encarregat la redacció del projecte esmentat i havia reportat els honoraris corresponents en l’exercici 2020.

Tot això amb el compromís municipal d’assumir els honoraris de direcció d’obres entre els exercicis de 2022 a 2024, en els quals es desenvoluparà l’execució, i aquest acord respon a les actuacions corresponents a l’exercici 2023.

Cal recordar que la Generalitat i l’Ajuntament d’Alacant estan col·laborant des de l’any 1992 en la rehabilitació del centre històric d’Alacant.

Així mateix, la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica té assignades, entre altres, les competències en matèria de polítiques residencials i urbanístiques associades; dret a la ciutat; qualitat d’edificació de plans d’habitatge; sòl i actuacions concertades amb els locals en matèria de patrimoni urbà, i pla de millora municipal.

La subvenció adjudicada per a la conclusió del projecte ascendeix a 2.184.000 euros i figura en els pressupostos de 2023 de la Generalitat. La vigència del conveni s’inicia en el moment de la signatura i conclou el 31 de desembre d’enguany.