Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell renova els acords amb el Col·legi d'Arquitectes i amb el Col·legi d'Enginyers Industrials per a impulsar la digitalització

13/01/2023
  • Els dos convenis contribueixen a fomentar la sostenibilitat en l'arquitectura
  • L'import global invertit per a les col·laboracions és de 120.000 euros

El Consell ha autoritzat novament la subscripció de dos convenis de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb el Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana i amb el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana per a fomentar la sostenibilitat en l'arquitectura amb l'impuls de la digitalització.

El propòsit dels acords és la realització d'accions d'innovació aplicada en matèria de la digitalització i promoció a través de la implantació de la metodologia BIM (Building Information Modelling).

Els sistemes de modelització d'informació BIM suposen la millora de la resposta mediambiental de les edificacions que permeten un ús més racional de recursos, la interconnexió d'agents i que faciliten la gestió de l'immoble durant el seu cicle de vida.

Aquestes actuacions reporten beneficis en matèria de sostenibilitat, agilitació de processos i millora de la competitivitat en l'àmbit de l’arquitectura.

Per això, la Direcció d'Innovació Ecològica incorpora en els processos de compra pública ecològica l'ús d'aquesta metodologia i col·labora en la preparació de l'ecosistema professional perquè puga respondre adequadament als requeriments de l'Administració.

El finançament destinat a les activitats que ha de desenvolupar el Col·legi d'Enginyers Industrials és de 60.000 amb càrrec als pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2023. La vigència dels dos convenis finalitza el 31 de desembre d’enguany.