Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova el Programa anual d’activitats estadístiques per a l’any 2023

13/01/2023
  • Es prorroga el pla 2019-2022, que preveu 226 investigacions estadístiques de caràcter social, econòmic i demogràfic
  • El programa anual té com a objectius la programació i el calendari de publicacions i la informació detallada de les activitats

El Ple del Consell ha aprovat el Programa anual d’activitats estadístiques per a l’any 2023, que es desenvoluparà en el marc del Pla valencià d’estadística 2019-2022, el qual es prorroga un any més.

El Pla valencià d’estadística és l’instrument d’ordenació i planificació de l’activitat estadística pública valenciana i el seu desenvolupament es realitza mitjançant programes anuals d’activitats.

En aquest sentit, el pla 2019-2022 preveu 226 investigacions estadístiques de caràcter social, econòmic i demogràfic de la realitat valenciana i integra com a eixos transversals de les activitats estadístiques la màxima desagregació territorial possible, la perspectiva de gènere i la sostenibilitat.

La proposta de programa anual l’elabora l’Institut Valencià d’Estadística, que coordina i desenvolupa els plans valencians d’estadística aprovats per les Corts i participats pel conjunt de la societat a través del Consell Valencià d’Estadística.

Programes anuals

Els programes anuals, elaborats amb base en el Pla valencià d’estadística, compleixen els objectius bàsics següents:
•    Dotar el pla d’un instrument de programació a curt termini per a distribuir en trams anuals els diversos objectius que s’hi fixen.
•    Revisar el pla a través de l’actualització contínua de les especificacions previstes en les normes reguladores.
•    Aportar grau de concreció superior, recollint informació detallada i sistematitzada en relació amb les activitats a promoure pel sistema estadístic públic valencià en el corresponent exercici pressupostari, incloent-hi el calendari de publicació dels principals resultats de les estadístiques.
•    Detallar les unitats administratives responsables de les activitats estadístiques incloses en el programa.