Presidència
Informació turística

La Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana reforça l’atenció turística al Baix Segura amb les oficines de Los Montesinos i Rojales

13/01/2023
Inauguració de la Tourist Info de Los Montesinos
  • La comarca aglutina oficines en 13 municipis i en 2022 va atendre més de 60.000 turistes, el 55 % dels quals van ser internacionals
  • El director general de Turisme, Herick Campos, ha visitat les dues instal·lacions, incorporades recentment a la Xarxa Tourist Info CV

La Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana, impulsada per Turisme CV amb la col·laboració dels municipis adherits, reforça el servei turístic i l’atenció a les persones visitants a la comarca alacantina del Baix Segura amb la incorporació recent de dues noves oficines d’informació situades a les localitats de Los Montesinos i Rojales.

En concret, la Tourist Info de Los Montesinos compta amb noves instal·lacions situades al mateix ajuntament del municipi, amb un conveni per a posar-la en funcionament, així com la implantació i el desenvolupament del programa de la Xarxa Tourist Info, que es va signar el mes de juliol passat. L’aportació de Turisme a aquesta oficina, acreditada, a més, com a PIC del Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevieja, ascendeix a 5.385,41 euros.

Per la seua banda, la Tourist Info de Rojales, certificada amb la Q de qualitat de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i situada al carrer Malecón de la Encantá s/n, al costat del mercat d’Abastos, s’adhereix a la Xarxa gràcies al conveni subscrit per Turisme i l’Ajuntament de Rojales el dia 27 de desembre passat.

Totes dues oficines incorporades a la Xarxa Tourist Info les ha visitat aquest divendres el director general de Turisme, Herick Campos, que ha destacat el “treball tècnic previ i constant”, tant per part dels ajuntaments com de Turisme Comunitat Valenciana, que “ha permés generar nous punts de referència turística en tots dos municipis perquè els visitants puguen saber i conéixer de primera mà l’oferta local”, hi ha afegit.

El director general de Turisme ha insistit que “darrere d’una Tourist Info no hi ha solament un logotip, sinó una manera de treballar comuna de la qual es nodreix mútuament d’informació tota la Xarxa i, al seu torn, permet col·locar en el mapa nous referents turístics, com ara Los Montesionos i Rojales”.

La incorporació de totes dues oficines suposa suport i millora de la gestió de la qualitat en la Xarxa, com a estratègia bàsica del servei que ofereixen les oficines Tourist Info. A més, permet que aquestes oficines participen tant en les accions formatives que impulsa la Xarxa, com en l’ús de les seues eines de gestió i la seua incorporació al pla de promoció.

En aquest sentit, Herick Campos ha avançat que Los Montesinos i Rojales podran abocar la informació turística de les dues destinacions en aquesta pàgina web, així com en els diversos formats de divulgació turística de Turisme Comunitat Valenciana.

D’altra banda, Campos ha destacat l’aposta del Consell pel Baix Segura, a través del pla Vega Renhace i el Pla de governança i dinamització turística, que, segons ha detallat, compta amb una aportació de la Generalitat de 600.000 euros.

La Xarxa Tourist Info a la comarca del Baix Segura

Actualment la comarca alacantina del Baix Segura disposa d’oficines de la Xarxa Tourist Info en tretze dels municipis: Albatera, Almoradí, Bigastro, Callosa de Segura, Dolores, Guardamar del Segura, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rojales, San Fulgencio, San Miguel de Salinas i Torrevieja.

Durant 2022 aquestes oficines van atendre 60.832 consultes presencials, el 45 % de les quals van ser realitzades per turistes nacionals i el 55 % restant van procedir de visitants internacionals.

Galeria d'imatges