Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Sectors productius

Climent dona suport a les empreses del calcer de la Comunitat Valenciana presents en la fira internacional Expo Riva Schuh a Itàlia

16/01/2023
Climent dona suport a les empreses del calcer de la Comunitat Valenciana presents en la fira internacional Expo Riva Schuh a Itàlia
  • Les empreses de la Comunitat Valenciana representen el 60 % de la presència espanyola en la fira 
  • Les exportacions de calcer mantenen una tendència destacada a l’alça

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la directora general de l’Ivace, Júlia Company, s’han desplaçat a Riva del Garda (Itàlia) per a donar suport a les empreses de la Comunitat Valenciana presents en la fira internacional Expo Riva Schuh, el primer esdeveniment en el calendari firal internacional per al sector.

“Volem estar al costat de les empreses en aquesta primera cita firal per al sector, en la qual participen un total de 30 empreses de la Comunitat Valenciana, cosa que representa el 60 % de la representació espanyola en aquest certamen”, ha indicat Climent.

Rafa Climent i Júlia Company han visitat els estands de les empreses valencianes participants per a conéixer-ne les expectatives i les impressions en aquesta cita firal en la qual estan presents al voltant de 1.000 expositors de més de 30 països, amb una destacada presència d’empreses d’Itàlia, l’Índia, la Xina, Turquia, Espanya, Portugal, el Brasil o Alemanya.

“La nostra missió és continuar treballant per a enfortir els nostres sectors productius. El sector del calcer manté l’aposta que fa per la internacionalització i la promoció exterior, amb xifres d’exportació que han crescut un 22,8 % en el període gener-octubre respecte al mateix període de l’any anterior, i superen ja la xifra total d’exportacions de l’any 2021, amb més de 1.167 milions d’euros”, ha indicat.

Quant a la visita a aquesta fira, Climent ha assenyalat que “és fonamental donar suport al sector per a la dinamització de la nostra economia. Un sector que situa la Comunitat Valenciana com a la primera regió espanyola productora i exportadora de calcer” amb els principals nuclis d’activitat situats a Elx, Elda i Villena, a Alacant; la Vall d’Uixó, a Castelló, i amb algunes firmes en altres localitats valencianes.

Per aquest motiu la Conselleria d’Economia Sostenible dona suport al sector amb diverses iniciatives, entre les quals destaquen les econòmiques, amb ajudes concedides al sector per valor de 61 milions d’euros en els últims 7 anys.

“Apostem per aquest sector que s’està esforçant per cobrir el relleu generacional, que està apostant per un augment de la capacitació professional, per eliminar pràctiques relacionades amb l’economia submergida i que, en definitiva, continua treballant per impulsar la marca Made in Spain com a sinònim de qualitat, disseny, innovació i sostenibilitat”, ha indicat.

Exportacions calcer

Les exportacions de calcer de la Comunitat Valenciana han assolit un valor de 1.166,6 milions d’euros en el període gener-octubre de 2022, últimes dades disponibles.

Aquest valor representa un increment del 22,8 % respecte al mateix període de l’any anterior i supera el valor total exportat en tot l’any 2021.

Les principals destinacions de les exportacions de calcer són Alemanya, amb un ascens del 16,1 %; França, que incrementa les importacions de calcer un 25,8 %; els Estats Units, amb un ascens del 25,8 %, i Itàlia, amb un increment del 32, 5 %.

Galeria d'imatges