Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
The Ocean Race

Els concerts organitzats per la Generalitat a Alacant Port d’Eixida han rebut més de 20.000 persones

17/01/2023
  • La programació de concerts dissenyada per la Generalitat del 7 al 15 de gener va esdevindre un dels grans atractius per al públic de l'Ocean Live Park

Al voltant de 20.000 persones van poder gaudir de l’oferta de concerts organitzada per la Generalitat a través de la Conselleria d’Innovació i Alacant Port d’Eixida, entre el 7 i el 15 de gener, amb motiu de l’eixida de la Volta al Món a Vela de The Ocean Race.

L’edició actual d’Alacant Port d’Eixida ha rebut la visita de 303.000 persones al llarg de tota la setmana, i ha registrat una mitjana diària de 35.000 visites, la xifra més alta de les cinc edicions. Dissabte i diumenge han sigut els dies amb més afluència.

El recinte Ocean Live Park, en la zona dels molls de Llevant, s’ha transformat en un espai excepcional de trobada amb un extens programa participatiu d’activitats esportives, expositives, gastronòmiques, culturals, lúdiques, educatives, musicals i tecnològiques per a totes les edats.

Els cinc concerts programats han sigut un dels plats forts de la programació, amb un excel·lent acolliment del públic. És el cas del doble concert oferit el dissabte 7, a càrrec de dues de les bandes indie referents del panorama nacional, com ho són Second + Viva Suecia, que van vendre totes les seues entrades en els primers dies i penjaven el cartell d’aforament complet amb un total de 6.000 assistents.

El grup Second, que ha anunciat recentment la seua decisió de separar-se després de 25 anys de trajectòria i amb 10 discos publicats, oferia en l’Ocean Live Park la que era l’última oportunitat per als seus fans de veure’ls en directe a Alacant. Per la seua banda, l’actuació de Viva Suecia s’enquadrava en el marc de la seua gira El amor de la clase que sea, amb un nou disc que està sent un gran èxit després de romandre diverses setmanes en el núm. 1 de vendes a Espanya.

Destripando la Historia, el diumenge 8 al migdia, també va assolir una audiència de 3.000 persones. Aquest divertit grup parodia amb un humor característic en forma de cançó des de contes infantils fins a personatges mitològics i de la cultura popular, la qual cosa va entretindre un públic més familiar.

El segon cap de setmana d’Alacant Port d’Eixida va arrancar, musicalment parlant, amb un concert de Cheti el divendres 13 de gener, en aquest cas de caràcter gratuït, que va reunir 3.000 persones. Aquest jove il·licità és cantautor i el seu estil sol moure’s entre el pop, el flamenc i els ritmes llatins, amb melodies lleugeres i agafadisses que van acompanyades de lletres positives i evoquen imatges quotidianes que ens representen, a tots.

El cicle de concerts continuava el dissabte 14 al migdia amb l’espectacle musical Rock en família. Anys 80, també gratuït, que reunia 4.000 persones de totes les edats. Aquesta agrupació musical acostava als més menuts, i les seues famílies, les cançons més sonades dels artistes i les bandes més mítiques del pop i del rock internacional, com ara Queen, AC/DC, Metallica, Guns and Roses, The Beatles, Mecano, Michael Jackson, etc.

La nit de dissabte la tancava un altre concert doble, a càrrec de Sidecars i Sidonie, dues bandes àmpliament conegudes per al públic d’Alacant que van reunir prop de 4.000 persones. Sidecars acudia per a presentar el nou disc Trece, acabat d’eixir del forn, llançat el setembre de 2022; mentre que Sidonie, amb més de mig milió d’oients mensuals en Spotify, feia un repàs pel seu gran recorregut musical de 25 anys i 10 àlbums d’estudi.

Aquesta oferta musical s’ha vist complementada, a més, amb les actuacions, de lliure accés, oferides al llarg de la setmana en la zona del Food Market, al moll 14, a càrrec de The Liverpool Band, Finde Fantasma, Mr. Hide, Vera Green i el Xeco Rojo.

Galeria d'imatges