Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

La Vicepresidència Segona destina 500.000 euros a l’ampliació i l’habilitació de la Casa Valterra de Cheste

18/01/2023
El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix amb l'alcalde de la localitat i visita l'edifici
  • El vicepresident segon i conseller d'Habitatge es reuneix amb l'alcalde de la localitat i visita l'edifici
  • Illueca destaca la inversió de 48,7 milions en 110 municipis per a "regenerar i rehabilitar espais comuns i democratitzar l'oferta cultural"

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha visitat Cheste i s'ha reunit amb el seu alcalde, José Morell, per a analitzar el projecte d'ampliació i habilitació de la Casa de las Sancho, coneguda també com a Casa Valterra, per a convertir-la en una sala d'actes.

Aquesta actuació, amb un pressupost total d'un milió d'euros, comptarà amb una subvenció de 500.000 euros del Pla Conviure de la Vicepresidència Segona.

El vicepresident ha destacat la importància d'aquesta actuació, que "permetrà la ciutadania de Cheste gaudir d'un espai de trobada i de promoció de la cultura en la localitat, una proposta bàsica per a promoure un oci saludable".

Segons ha explicat, el Pla Conviure permet promoure el desenvolupament comunitari d'una manera territorialitzada. "Ja portem una inversió de 48.786.900 euros en 110 municipis que estan regenerant i rehabilitant els seus espais comuns per a democratitzar les ofertes culturals i d'oci, fent-les més accessibles a tota la ciutadania, una qüestió indispensable en la lluita per a reduir les desigualtats territorials".

En la visita a Cheste, el vicepresident segon ha estat acompanyat pel director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio.

L'edifici data de l'any 1859, és un exemple de l'arquitectura tradicional de la zona i està inclòs en el Pla general de Cheste com a Bé d'Interés Local. En l'actualitat, està deshabitat i sense ús.

En 2016 ja es va dur a terme una primera intervenció per a consolidar una edificació pública que va suposar la restauració de la coberta i la façana, amb les reparacions en les seues estructures i incloent-hi la fusteria exterior. Els treballs van servir per a continuar conservant els valors artístics i tipològics de l'edifici.

El solar que s'utilitzarà per a l'ampliació està situat al mateix carrer Jesús i és el resultat de la demolició de dues cases. El resultat ha sigut un solar adjacent de 470 metres quadrats, en el qual cal destacar l'aparició d'uns llenços de fàbrica de tapiera i un aljub.

Amb la pròxima intervenció es tractarà d'habilitar i ampliar l'antic edifici per a albergar, en la planta baixa, una sala d'actes, de manera que s'utilitze una part de l'edifici primigeni i part del de l'ampliació. Per a això s'habilitaran i crearan noves dependències en els dos edificis amb funcions diverses relacionades amb la principal, la sala d'actes, a la qual se sumarà també una sala per a ús cultural i expositiu. El termini d'execució de les obres és de 16 mesos.

Galeria d'imatges