Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Formació i ocupació

Labora publica l’oferta formativa gratuïta de 2023 per als seus centres, que beneficiarà 2.700 persones desocupades

19/01/2023
  • Un total de 180 cursos gratuïts obriran la inscripció progressivament enguany, els quals s’impartiran en 13 municipis de la Comunitat Valenciana
  • L’objectiu és millorar l’ocupabilitat dels col·lectius més desfavorits i en sectors econòmics i socials de futur

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha publicat la seua oferta formativa de 2023 en centres propis, dirigida a prop de 2.700 persones que es troben en situació de desocupació, per mitjà d’un catàleg d’uns 180 cursos gratuïts i impartits en 13 municipis diferents.

La finalitat és millorar l’ocupabilitat dels col·lectius amb més dificultats per a la inserció sociolaboral, mitjançant l’aprenentatge de les professions amb més potencial en els sectors economicosocials més estratègics.

Els cursos seran publicats progressivament en el portal Punt Labora i es duran a terme en centres distribuïts per les tres províncies de la Comunitat Valenciana. Molts d’aquests centres ja han obert el termini d’inscripció.

D’aquesta manera, 69 cursos es duran a terme a Alacant (concretament, a les instal·lacions de la seua capital provincial i a Elx, Elda i Orihuela); 37 a Castelló (al municipi homònim i a Benicarló), i 73 cursos es faran a València (a Aldaia, Catarroja, Gandia, Ontinyent, Paterna, Picanya i València nord).

L’alumnat de cada classe estarà format per unes 15 persones com a màxim, amb aules equipades amb noves tecnologies i professorat preparat específicament per a cada àrea.

Els qui vulguen participar en aquests programes formatius han de disposar de l’alta en Labora, en situació de desocupació.

A més, cada curs pot demanar requisits específics, com ara disposar del graduat escolar o del certificat de professionalitat del nivell anterior al qual es pretén accedir. Aquests documents oficials, amb tres categories diferents i lliurats en completar les formacions, acrediten les capacitats requerides per a exercir cada professió, i són especialment útils per a les persones sense estudis reglats.

Segons la família professional, els 179 cursos dels centres propis de Labora es distribueixen de la manera següent: 5 d’Administració i Gestió; 3 d’Activitats Físiques i Esportives; 6 d’Agrària; 1 d’Arts Gràfiques; 8 de Comerç i Màrqueting; 13 d’Electricitat i Electrònica; 11 d’Energia i Aigua; 6 d’Edificació i Obra Civil; 8 de Formació Complementària; 11 de Fabricació Mecànica; 19 d’Informàtica i Comunicacions; 11 d’Instal·lació i Manteniment; 3 d’Imatge Personal; 7 de Moble, Fusta i Suro; 3 de Química; 3 de Seguretat i Medi Ambient; 44 de Serveis Socioculturals i a la Comunitat; 4 de Tèxtil, Confecció i Pell; 8 de Transport i Manteniment de Vehicles, i 5 cursos són del sector del Vidre i la Ceràmica.

Així, la ciutadania podrà cursar especialitats tan diverses com Agricultura Ecològica; Activitats Auxiliars en Magatzem o Comerç; Confecció de Calcer; Atenció Sociosanitària a Persones Dependents; Confecció i Publicació de Pàgines Web; Decoració Digital Inkjet per a Ceràmica; Dinamització d’Activitats de Temps Lliure Educatiu; Docència de la Formació Professional per a l’Ocupació; Lampisteria i Calefacció-Climatització Domèstica; Anglés (amb diversos nivells); Instal·lació i Manteniment de Jardins i Zones Verdes; Ofimàtica; Operacions Bàsiques en Planta Química, o Seguretat Informàtica, entre moltes altres.

Tots els itineraris formatius de Labora han sigut ideats per a contribuir a la cohesió socioeconòmica de la Comunitat Valenciana, en la línia estratègica d’Avalem Territori. Tot això, a més, oferint a la ciutadania diverses alternatives professionals per a poder trobar, en el mínim temps possible, ocupació de qualitat en sectors de futur i amb una perspectiva de proximitat geogràfica.

Les persones interessades es poden inscriure en els cursos disponibles en Punt Labora, o preinscriure’s en els planificats per a més avant. A més, es poden posar en contacte amb el seu Espai Labora mitjançant aquest enllaç, per a qualsevol consulta relacionada amb aquests plans formatius. La programació pot rebre canvis en funció d’aspectes com ara la demanda de cada curs.