Presidència

L’oficina Europe Direct Comunitat Valenciana ha participat en 2022 en 82 activitats de comunicació, com ara fires i fòrums d’ocupació, i ha atés 2.683 consultes

21/01/2023
L’oficina Europe Direct Comunitat Valenciana ha participat en 2022 en 82 activitats de comunicació, com ara fires i fòrums d’ocupació, i ha atés ...
  • Europe Direct Comunitat Valenciana forma part d’una xarxa de la Comissió Europea, l’objectiu de la qual és acostar-hi la Unió Europea i contribuir a la participació de la ciutadania en temes europeus
  • La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terrádez, anima a utilitzar els serveis que aquests centres ofereixen

La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat, Daría Terrádez, ha destacat la participació “activa” de l’oficina Europe Direct Comunitat Valenciana en les activitats de comunicació sobre assumptes europeus que s’han dut a terme durant l’any 2022.

Terrádez ha destacat, en aquest sentit, els 82 esdeveniments en què s’ha participat o que s’han organitzat, entre els quals destaquen fires i fòrums d’ocupació, xarrades en centres educatius, tallers de formació, visites i jornades temàtiques, així com les 220 actualitzacions realitzades en la web, les prop de 1.880 publicacions en xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) i les 2.683 consultes ateses.

Així mateix, la directora general ha subratllat la importància de la comunicació en l’àmbit local, amb la finalitat de millorar el coneixement que es té de la Unió Europea i les seues polítiques, i de promoure la participació ciutadana en les decisions europees.

En aquest sentit, Terrádez ha afirmat que “l’any que ve estarà marcat per la presidència espanyola del Consell”. A més, com ha indicat, “continuaran sent prioritaris en l’àmbit europeu temes que ens afecten directament, com les transicions ecològica i digital, els drets socials, la solidaritat amb Ucraïna o la seguretat energètica”.

“El 2023 —ha continuat la directora general— és l’Any Europeu de les Capacitats i, en aquest marc, es desenvoluparan iniciatives per a promoure més inversió inclusiva en formació i oportunitats d’aprenentatge i en el mercat laboral”. Per tot això, “és fonamental continuar acostant-hi la informació per a poder participar en el projecte europeu”, ha indicat.

Europe Direct Comunitat Valenciana és un centre gestionat des de la Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes de la Generalitat, pertanyent a la xarxa d’oficines d’informació de la Comissió Europea. L’objectiu que té és acostar-hi la Unió Europea i informar la ciutadania sobre assumptes europeus en l’àmbit local, proporcionar un enllaç i un contacte amb la realitat europea i promoure la coordinació amb altres xarxes de la UE.

Qualsevol ciutadà o ciutadana, organització o empresa es pot posar en contacte amb les oficines d’Europe Direct Comunitat Valenciana a través de diversos mitjans: telefònic, presencial, correu electrònic, pàgina web i xarxes socials.

A més, s’elaboren diverses publicacions destinades a la difusió de temes europeus d’interés general. Per exemple, a través del butlletí Alerta Europa, que presenta regularment un resum de l’actualitat europea, o la revista GVANext, realitzada en col·laboració amb la Direcció General de Coordinació de l’Acció de Govern, que tracta sobre els fons Next Generation EU a la Comunitat Valenciana i recull informació sobre la implementació d’aquests fons europeus i les diverses oportunitats de finançament.

Finalment, la guia Europa, oportunitats de formació i ocupació és també una eina que recull informació destinada a donar a conéixer les oportunitats d’estudi, mobilitat i treball a la Unió Europea.

Galeria d'imatges