Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell autoritza la constitució de la Fundació Oftalmològica Mèdica com a entitat pública independent

20/01/2023
  • L’activitat de la FOM està reconeguda com a centre d’excel·lència i referent en l’atenció a patologies oculars complexes
  • Des de l’inici, la FOM ha dut a terme més d’un milió d’actes mèdics, 835.450 proves mèdiques i 104.500 cirurgies

El Ple del Consell ha autoritzat la constitució de la Fundació Oftalmològica Mèdica (FOM) com a entitat pública independent respecte de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio).

Per a fer-ho, el Consell ha aprovat una modificació dels estatuts de Fisabio i, al seu torn, ha aprovat els nous estatuts que regulen el funcionament i l’estructura de la nova FOM, la qual cosa en permetrà reforçar l’estructura com a centre especialitzat i de referència en matèria d’assistència sanitària oftalmològica.

La FOM, centre referent en prevenció, tractament i atenció de patologies complexes oculars, té per objecte el diagnòstic; el tractament; la prevenció, la difusió del coneixement; la docència; el foment, l’impuls i el desenvolupament de la investigació cientificotècnica, sanitària i biomèdica, i la cooperació internacional, tot això en relació a la patologia ocular humana.

Des que es va posar en marxa, la FOM ha dut a terme més d’un milió d’actes mèdics, 835.450 proves mèdiques, 104.500 cirurgies i s’ha atés més de 100.000 pacients en unes 250.000 visites a consultes.

A més, la Fundació compta amb els millors especialistes en oftalmologia, i té un ampli recorregut en investigació i docència, la qual cosa permet que estiga a l’avantguarda quant a tractaments oftalmològics.

En concret, la FOM compta amb 11 unitats monogràfiques o subespecialitzades en oftalmologia: Unitat d’Oftalmologia General i Lents Intraoculars; Unitat de Malalties de la Còrnia i Segment Anterior; Unitat de Malalties Vitrioretinianes; Unitat de Glaucoma i Neurooftalmologia; Unitat de Baixa Visió; Unitat d’Oculoplàstia, Òrbita i Annexos; Unitat d’Adaptació de Lents de Contacte; Unitat de Pròtesis Oculars; Unitat de Patologia Ocular; Unitat d’Anestèsia Oftalmològica, i Unitat de Farmàcia Oftalmològica.