Hisenda i Model Econòmic

El Consell autoritza la tramitació del contracte de les obres d’un nou edifici al complex administratiu de Campanar

20/01/2023
  • L'objectiu és solucionar els problemes d'espai a la seu dels serveis centrals de la Conselleria d'Educació
  • Els principals eixos de la nova construcció seran minimitzar la petjada de carboni i la demanda energètica

El Consell ha autoritzat la tramitació del contracte administratiu per a la construcció d’un nou edifici en el Complex Administratiu Campanar 32 de València, que solucione els problemes d’espai a la seu dels serveis centrals de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i permeta la ubicació del personal adscrit a aquest departament.

En concret, amb aquest projecte es pretén traslladar al nou edifici les dependències dels seus serveis territorials, que estan en l’edifici del carrer Gregorio Gea, 14, de València, amb la finalitat de possibilitar l’ocupació completa d’aquest últim immoble per part de l’Agència Tributària Valenciana (ATV), necessària per a donar cobertura a les previsions de creixement que té a mitjà termini.

D’aquesta manera, davant de la inexistència d’immobles vacants propietat de la Generalitat amb les característiques necessàries i que l’edificabilitat permesa en la parcel·la on se situa la Conselleria d’Educació no ha sigut esgotada, la construcció d’un edifici administratiu en part de l’espai vacant d’aquesta parcel·la es considera com la solució idònia.

Aquest edifici forma part del patrimoni immobiliari de la Generalitat i l’import màxim de licitació ascendeix a 37.594.591,43 euros, distribuïts en tres anualitats, mentre que el valor estimat del contracte ascendeix a 37.283.892,32 euros, IVA exclòs.

El termini d’execució del contracte serà de 24 mesos i aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada al 50 % per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), Programa operatiu 21-27 de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic pretén impulsar actuacions per a millorar el servei públic, enfortir l’ocupació i l’activitat econòmica, entre les quals es troba la construcció del nou edifici del Complex Administratiu Campanar 32 de València.

Eficiència energètica

L’ampliació de les dependències de la Conselleria d’Educació s’inscriu en el nou paradigma mediambiental, els principals eixos del qual seran minimitzar la petjada de carboni i la demanda energètica. Per a fer-ho, amb l’aval d’una certificació, es realitzarà el primer edifici públic en fusta a Espanya, en estructura de fusta contralaminada (panells de CLT) mixta.

D’aquesta manera, la proposta està compromesa amb l’emergència climàtica a través de la implementació d’estratègies passives de ventilació i climatització, l’ús d’energies renovables i l’aposta pionera per una estructura de fusta de panells d’alta resistència.

L’aposta tecnològica anirà acompanyada d’un disseny nou que tindrà en compte la presència de les coses naturals, la llum i la presència d’espais exteriors, baixa altura i materialitat.

Així mateix, els més de 12.000 m² sobre rasant, dedicats a la Direcció Territorial i a espais administratius per a la Conselleria, s’organitzen en dues plantes baixes aprofitant la diferència d’altura entre les avingudes Pius XII i Campanar, i en dues plantes de pis.