Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Inspecció Tècnica de Vehicles

El gerent de la Societat Valenciana d’ITV apel·la a la “tranquil·litat” en el procés de reversió i garanteix la prestació del servei

20/01/2023
  • El Consell d'Administració de la Societat Valenciana d'ITV SA s'ha reunit per a continuar avançant cap a una gestió directa i transparent
  • Josep Albert Quilis recorda que ja es va aprovar recentment ampliar el contracte de prestació del servei actual entre 55 i 62 dies, depenent dels casos

El gerent de la Societat Valenciana d’ITV SA, Josep Albert Quilis, ha llançat un missatge de “tranquil·litat” en el procés de reversió de les ITV i ha garantit la prestació d’aquest servei públic a la ciutadania de la Comunitat Valenciana.

Quilis ha explicat que “des de la Generalitat i la Conselleria d’Economia Sostenible treballem des de fa temps en la reversió del servei cap a una gestió directa, basada des del primer moment en el consens i el diàleg, amb l’associació AECOVA-CV i amb els representants dels treballadors i treballadores de les estacions d’ITV, i en aquesta línia seguirem”.

D’aquesta manera, ha assenyalat que el nou model de gestió directa “permetrà salvaguardar la seguretat viària en les carreteres valencianes, la rebaixa de les tarifes per a les persones usuàries, la modernització de les estacions i la millora de la qualitat, l’eficiència i la competitivitat del servei”.

El gerent de la societat pública ha destacat que, des de l’1 de gener de 2023, s’ha suprimit la prova de sonometria, la qual cosa suposa una rebaixa d’11,25 euros per a les persones usuàries en la tarifa de les ITV (a excepció de les motocicletes).

Josep Albert Quilis s’ha manifestat així durant la reunió del Consell d’Administració de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles SA, que s’ha reunit per a continuar avançant cap a una gestió directa i transparent.

En aquest sentit, cal recordar que la Conselleria ja va aprovar recentment, mitjançant resolució, l’ampliació de la duració del contracte 1997/CONT01/9 en 55 dies, des de l’1 de gener fins al 24 de febrer de 2023, amb nova data de finalització per a les estacions d’ITV d’Alcoi, Benidorm, Gandia, Ondara, Ontinyent, Orihuela - San Bartolomé, Redován, Torrevieja, Utiel, Villena, Vinaròs i Xàtiva.

Així mateix, es va aprovar l’ampliació en 62 dies des de l’1 de gener fins al 3 de març de 2023, nova data de finalització d’aquest, a les estacions d’ITV d’Alacant, Alzira, Castelló, Catarroja, Elx, Llíria, Massalfassar, Riba-roja de Túria, Sagunt - Port de Sagunt, San Antonio de Benagéber, València-Campanar, València - Vara de Quart i Vila-real.

Durant la trobada també s’han abordat aspectes com la subrogació de les persones treballadores de les estacions d’ITV; la reversió dels immobles, les instal·lacions i la maquinària, i la contractació administrativa de la societat pública.

Assistents Consell d’Administració

El Consell d’Administració de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles SA ha estat presidit pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i ha comptat amb la presència de la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Rosana Seguí; la directora general d’Indústria, Energia i Mines, Silvia Cerdà; el director general d’Economia Sostenible, José Vicente Soler, i la directora general de l’Ivace, Júlia Company.

Per part de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic hi han participat la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, i el sotssecretari de la Conselleria, Daniel González.

Així mateix, hi han assistit com a representants de les organitzacions sindicals Daniel Argente, d’UGT-PV; María Pilar de Vera, de CCOO-PV; Manuel García, d’Intersindical Valenciana, i Ruth López, de CSIF.

Galeria d'imatges