Presidència
Balanç

La Generalitat impulsa en Fitur 4.000 reunions entre professionals del sector i dona un nou impuls al turisme cinematogràfic

22/01/2023
La Generalitat impulsa en Fitur 4.000 reunions entre professionals del sector i dona un nou impuls al turisme cinematogràfic
  • La Comunitat Valenciana ha participat en Fitur Screen amb l’objectiu de connectar la indústria turística i la cinematogràfica
  • El Consell constituirà una film commission per a atraure rodatges i produccions audiovisuals a la Comunitat Valenciana
  • Francesc Colomer: “Aquesta edició ha sigut la més comercial i productiva de les celebrades fins ara”
  • Destaca la participació de les 215 empreses de producte que han mostrat la diversitat de la Comunitat Valenciana a través d’una estratègia unida
  • El secretari autonòmic de Turisme confia a “captar i fidelitzar nous segments de mercat, més exigents i sensibles amb la qualitat, la sostenibilitat i la tecnologia”

La Generalitat ha impulsat durant la celebració de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) al voltant de 4.000 reunions entre empreses, agències, operadors i professionals del sector turístic. “Aquestes trobades serviran de base per a la materialització de futurs acords i contractes que generaran més negoci en el sector”, ha assenyalat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Així mateix, la Comunitat Valenciana ha estat present en l’àrea Fitur Screen en el que suposa “una aposta del Consell per connectar la indústria turística i la cinematogràfica per a atraure més visitants al nostre territori”, ha assenyalat Colomer.

La Generalitat constituirà una film commission que agruparà les diverses oficines municipals i provincials de rodatges en una entitat autonòmica, amb l’objectiu de coordinar l’activitat de totes i atraure potents rodatges i produccions audiovisuals a la Comunitat Valenciana.

“El creixent interés per visitar els llocs en els quals s’han filmat pel·lícules, i especialment sèries de gran audiència, obri una important oportunitat, a través de la indústria cinematogràfica, per a promocionar les destinacions”, ha afirmat Colomer.

Participació d’empreses

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que aquesta edició de Fitur llança un balanç positiu de la participació de la Comunitat Valenciana, amb una gran presència d’empreses i teixit empresarial productiu, que ha vingut amb força després de la pandèmia per a mostrar la seua millor versió.

En aquest sentit, Colomer ha assegurat que “hem viscut el Fitur més professional i comercial dels celebrats fins ara”. De la mateixa manera, el titular de Turisme ha recalcat que “en aquesta edició de Fitur hem volgut remarcar el paper de l’empresa, que ens ha permés mostrar la gran diversitat de producte amb què compta la Comunitat Valenciana”. A més, ha destacat com a fortalesa “la unitat en l’estratègia turística”, amb la participació de 215 empreses sota la marca de CreaTurisme.

Així mateix, Colomer ha posat l’accent que “el gran nivell d’acceptació del nostre producte ens permet ser optimistes de cara a aquest any 2023”, que aspira a consolidar-se com l’any del ressorgiment del turisme a escala mundial, amb l’objectiu d’assolir els prop de 30 milions de turistes a la Comunitat Valenciana.

Per a Colomer “el més important de cara al 2023 és continuar mostrant producte, fer promoció i reforçar-la al llarg de l’any”. En aquest sentit, ha recordat que “l’oferta turística de la Comunitat Valenciana estarà present en 50 fires i participarà en prop de 180 activitats incloses en el Pla operatiu anual de turisme CV, que es desenvoluparà juntament amb la col·laboració de Turespaña i les 7 marques turístiques de la Comunitat Valenciana”.

Nous segments de demanda

En aquest context, el president de Turisme Comunitat Valenciana ha declarat que, “amb aquesta diversitat i professionalitat mostrada en Fitur, confiem a continuar sent capaços de fidelitzar i captar nous segments de mercat, més exigents i sensibles amb la qualitat, la sostenibilitat i la tecnologia” i que, sens dubte, “puguen trobar a la Comunitat Valenciana una destinació fantàstica per a l’any 2023”, hi ha afegit.

Finalment, Francesc Colomer ha agraït a tot el sector professional turístic present en aquesta edició del certamen el seu esforç, perquè, “una vegada més, han sabut estar a l’altura de les circumstàncies i, cosa que és més important, no han deixat de treballar i formar-se, amb l’esperança posada en el fet que el turisme continue sent el motor de la societat valenciana”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer