Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Ajudes a edificis

La Conselleria d’Habitatge assessora municipis de la Comunitat beneficiaris del Pla Conviure i de Recuperem Llars

23/01/2023
51 localitats de la Comunitat Valenciana que tenen concedida la subvenció completa del Pla Conviure han rebut assessorament en el procés de tramitació
  • 51 localitats de la Comunitat Valenciana que tenen concedida la subvenció completa del Pla Conviure han rebut assessorament en el procés de tramitació
  • També han obtingut suport tots els municipis de la Comunitat adjudicats amb les ajudes a 180 habitatges del pla Recuperem Llars

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, ha organitzat reunions telemàtiques amb els 51 municipis que han rebut la subvenció completa del Pla Conviure i tots els municipis que han rebut 73 adjudicacions del pla Recuperem Llars en 2022.

El director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, ha dirigit les sessions de treball amb responsables de les corporacions locals per a explicar les pautes a seguir i resoldre els dubtes sobre el procés de tramitació, tot això per a facilitar l’ingrés de les ajudes.

Quant al Pla Conviure, les subvencions estan destinades a les obres de rehabilitació, renovació, ampliació o adequació d’edificis de patrimoni local per a ús social, administratiu, de serveis o de caràcter cultural, i per a l’adequació de l’entorn construït, com ara carrers, places o zones d’esplai.

La Conselleria d’Habitatge ha destinat 23.786.900 euros a les 191 sol·licituds beneficiades del Pla Conviure corresponents a la convocatòria de l’any 2022. Han accedit a les ajudes les administracions locals i les entitats del sector públic d’àmbit local amb titularitat patrimonial de l’immoble, o que justifiquen estar en disposició d’adquirir-lo.

En relació amb el pla Recuperem Llars, s’ha adjudicat el finançament a 180 habitatges municipals (habitatges o edificis d’habitatges destinats a allotjament de lloguer amb finalitats socials) per a rehabilitar-los, ampliar-los o adequar-los, amb la finalitat d’assolir les condicions d’habitabilitat que calga.
Els habitatges proposats per a la rehabilitació es caracteritzen per necessitar una intervenció immediata, per l’antiguitat de l’edifici o per ser un espai urbà sensible (característica qualificada i acreditada pel Visor d’espais urbans sensibles). En aquest cas, la dotació econòmica destinada a les 73 adjudicacions, que es tradueixen en 180 habitatges municipals, supera els 10 milions d’euros.

Galeria d'imatges