President

Ximo Puig destaca el compromís del Consell amb el llegat cultural i la defensa de l’agricultura i l’economia del Baix Segura

27/01/2023
Ximo Puig destaca el compromís del Consell amb el llegat cultural i la defensa de l’agricultura i l’economia del Baix Segura
  • Defensa la “reivindicació constant” dels agricultors per a tindre “aigua per sempre i a preu just”
  • Subratlla la tasca de Radio Orihuela “perquè la veu del Baix Segura arribe alta i nítida a tota la Comunitat Valenciana”
  • Assenyala que els premiats representen el “patrimoni cultural i emocional del Baix Segura”
Cox.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en el lliurament dels Premis Radio Orihuela Cadena Ser, on ha ratificat el compromís del Consell amb la conservació del llegat cultural i amb el desenvolupament de l’agricultura i l’economia de la comarca del Baix Segura.

Així s’ha expressat el cap del Consell en un acte que s’ha desenvolupat a l’auditori de la localitat de Cox, en el qual ha subratllat que la Generalitat està compromesa amb la “reivindicació constant” de solucions perquè els regants tinguen “aigua per sempre i al preu just”.

Així mateix, Ximo Puig ha recordat que la Generalitat, a través del pla Vega Renhace, ha dut a terme “inversions essencials” en infraestructures de drenatge i en plans d’emergència municipals per a previndre inundacions, així com adquisicions de patrimoni, com el palau del Marqués de Rafel; obres educatives del pla Edificant, i l’ampliació de l’hospital d’Orihuela.

A més, ha indicat que la Generalitat manté l’esforç inversor per a continuar avançant en la connectivitat del Baix Segura amb l’arribada del TRAM i en la millora de la CV-95.

Premiats 2022

El president ha felicitat els premiats per Radio Orihuela Cadena Ser, dels quals ha dit que representen el “patrimoni cultural i emocional del Baix Segura”. A més, ha valorat la tasca de l’emissora “perquè la veu de la comarca arribe alta i nítida a tota la Comunitat Valenciana”.

Els guardons han sigut per a la Peña Huertana los Santicos de la Piedra; la Hermandad Nuestra Señora del Pilar; el grup folklòric Romeria del Pilar de Benejúzar; el músic Jesús María Gómez Rodríguez; l’espai Bocarriba Cocina; Amefruits; Salvemos Cala Mosca, i els investigadors Esther Sendra Nadal i Javier Sánchez Porta.

Igualment, han sigut reconeguts amb els Premis Radio Orihuela: l’esportista Álex García Carrillo; el docent Rubén Ferrer, i per la seua tasca solidària amb les persones refugiades procedents d’Ucraïna, Miguel Ángel Gambín i Alfredo Riquelme. Finalment, ha sigut distingit Aitor Larrabide pel treball en la preservació del llegat de la Fundació Miguel Hernández.

Galeria d'imatges