Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell finança amb un màxim de 1.550 euros l’estada de 479 estudiants de la Comunitat Valenciana en universitats europees

25/01/2023
  • La dotació global d’aquestes beques és de 600.000 euros

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha destinat 600.000 euros a complementar les beques Erasmus+ de 479 estudiants de la Comunitat Valenciana amb ajudes que arriben als 1.550 euros per beneficiari/ària per al curs 2022-2023.

Aquestes beques tenen per objecte complementar les beques de mobilitat per estudis del programa Erasmus+, que, al seu torn, té per finalitat garantir i millorar la participació de l’estudiantat valencià en els programes de mobilitat internacional per a la realització d’estudis en altres països, alhora que fomenta la dimensió europea de les universitats valencianes.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha volgut destacar “el compromís d’aquest Consell per garantir l’accés als estudis superiors a tot aquell i aquella que es vulga formar. Per això, hem doblat la inversió per a beques universitàries des de 2015”.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, també ha assenyalat: “Amb les beques de mobilitat volem contribuir a alleujar la despesa de les famílies valencianes que tenen un fill o filla estudiant fora de casa, i garantir la igualtat d’oportunitats”.

També hi ha afegit que “el compromís d’aquest Consell per garantir l’accés als estudis superiors a tota aquella persona que es vulga formar és ferm, per això hem doblat la inversió per a beques universitàries des de 2015 i hem destinat més de 33 milions d’euros en el curs 2022-23”.

Dels 479 estudiants beneficiaris o beneficiàries d’aquestes ajudes, un total de 402 cursen els seus estudis a les cinc universitats públiques valencianes; 20 pertanyen a centres adscrits a l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV); 46 estudiants cursen els seus estudis a les universitats privades valencianes, i 11 en centres adscrits.

Els i les estudiants amb destinació a Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, el Regne Unit i Suècia reben una ajuda de 310 euros al mes, que en 5 mesos assoleix els 1.550 euros.

Als i les estudiants amb destinació a Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, els Països Baixos i Portugal se’ls assigna una ajuda mensual per import de 260 euros.

Finalment, a l’estudiantat que té per destinació Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, República de Macedònia del Nord, Romania, Sèrbia i Turquia se’l dota amb una ajuda mensual de 210 euros.