Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell finança 8 projectes d’investigació acadèmica als centres superiors d’ensenyaments artístics de la Comunitat Valenciana

27/01/2023
  • La dotació per a aquests projectes és de 33.495 euros

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV), ha resolt la convocatòria per la qual concedeix beques per a desenvolupar 8 projectes d’investigació acadèmica, un més que l’any anterior, per import global de 33.495,93 euros, als centres ISEACV durant el curs acadèmic 2022-23.

Amb aquestes beques a la investigació, la Generalitat pretén impulsar la investigació en l’àmbit dels ensenyaments artístics a fi de potenciar la innovació com a base en el procés de creació artística, així com l’excel·lència en la formació de l’alumnat que contribuïsca al seu progrés social, professional i el reconeixement internacional.

En concret, els centres beneficiaris i els projectes finançats són els següents:

  • Projecte del Conservatori Superior de Dansa de València, Creared-Escena: Projecte de col·laboració artisticoeducativa transdisciplinària i de salvaguarda del patrimoni del teatre i la dansa; 3,161,77 euros.
  • Projecte del Conservatori Superior de Música de Castelló, Gojos valencians de la Mare de Déu dels Desemparats; 5.668,89 euros.
  • Projecte del Conservatori Superior de Música de València, Re-crea i Dona; 7.118,97 euros.
  • Projecte del Conservatori Superior de Música d’Alacant, Música espanyola per a clarinet entre 1800 i 1950. Estudi, avaluació i recuperació de repertori oblidat i/o inèdit; 2.947,81 euros.
  • Projecte de l’Escola Superior d’Art i Disseny de Castelló, Consideració de l’entorn com a revulsiu per a la creació actual. Anàlisi i visibilitat d’obra gràfica en les col·leccions valencianes. Col·lecció Francisco Brines; 3.014,14 euros.
  • Projecte de l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Alacant, ClasifIA; 3.011,07 euros.
  • Projecte de l’Escola Superior d’Art i Disseny de València, Disseny obert; 3.169,88 euros.
  • Projecte de l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora, Utilització de les microones per al desenvolupament de pigments ceràmics nanoparticulats - ESCAL; 5.403,40 euros.