Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Ple del Consell

Aitana Mas afirma que el Consell respondrà “amb contundència” enfront del decret que regula el Pla del Tajo, però també demanant “diàleg”

27/01/2023
Aitana Mas afirma que el Consell respondrà “amb contundència” enfront del decret que regula el Pla del Tajo, però també demanant “diàleg”
  • La vicepresidenta assenyala que la Generalitat treballa en un recurs que es farà públic una vegada es publique el decret en el Boletín Oficial del Estado (BOE)
  • Assenyala que la província d’Alacant està en la zona zero del canvi climàtic, per la qual cosa és necessari buscar alternatives de futur per a garantir el proveïment hídric

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha afirmat que el Govern Valencià respondrà “amb contundència” al contingut del decret aprovat pel Consell de Ministres, en el qual es regula el Pla del Tajo i es preveu una retallada del transvasament al Segura, però, al mateix temps, ha advocat pel “diàleg amb el Govern central per a trobar solucions que garantisquen el proveïment hídric de cara al futur”.

“Nosaltres som un Govern seriós al qual no li agrada plantejar recursos sense haver llegit abans el decret”, ha indicat. En aquest sentit, ha assenyalat que al Consell li hauria agradat poder aprovar en el Ple d’aquest divendres un acord enfront d’aquest decret, però ha d’esperar que es publique abans en el Boletín Oficial del Estado (BOE).

Mas ha afirmat que el Govern està treballant amb l’Advocacia de la Generalitat sobre la manera més convenient per a presentar aquest recurs, però, tal com ha assegurat, “no podem acabar de tramitar-lo i passar-lo perquè l’aprove el Ple del Consell mentre no es publique oficialment i hàgem comprovat totes les qüestions que hi estan reflectides”.

Aitana Mas ha posat l’accent que la postura del Consell “és ferm, sobretot després de l’informe del Consell d’Estat, amb el qual queda encara més evidenciada i més reforçada la posició que tenim des de la Generalitat, i el que volem és que els ministeris implicats ens puguen escoltar i dialogar amb el Consell en aquesta matèria”.

En aquest sentit, ha insistit que es tracta d’una qüestió “que ens ocupa i ens preocupa, perquè, a més, no s’acaba només amb aquest decret; la Comunitat Valenciana i, en concret, la província d’Alacant, estan en la zona zero del canvi climàtic i és necessari buscar alternatives de futur per a garantir el proveïment hídric necessari”.

“Per a fer-ho —hi ha afegit— necessitem diàleg i seure a parlar; no quedar-nos només en l’espai de la confrontació, que no és el tarannà que caracteritza aquest Consell”.

Per això, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha insistit que, des del Consell, “hem de ser contundents amb un recurs enfront del decret, i, al mateix temps, necessitem mantindre una via de diàleg per a solucionar un problema que ens ve per als pròxims anys”.

Per a Aitana Mas, “el canvi climàtic, per desgràcia, és un problema que està ací, i necessitem una mà estesa per part del Govern central, governe qui governe, perquè és una qüestió que es prolongarà en el temps”.

Mas ha conclòs que, des del Consell, reivindicarem “amb contundència” una solució a la situació en la qual es troba actualment la Comunitat Valenciana, amb la intenció de poder “seure a treballar de cara al futur”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats