Presidència

La Generalitat preveu una ocupació de més del 80 % amb el Benidorm Fest i superar els 360 milions d’impactes en xarxes

28/01/2023
La Generalitat preveu una ocupació de més del 80 % amb el Benidorm Fest i superar els 360 milions d’impactes en xarxes
  • El Consell és el principal patrocinador de la presència espanyola en Eurovisió amb 1,5 milions d’euros
  • Herick Campos: “El festival reforça la posició de Benidorm i la Comunitat Valenciana en el mapa turístic nacional i internacional”
  • S’han programat actuacions i esdeveniments al llarg de tota la setmana
  • L’any passat l’etiqueta #BenidormFest va ser trending topic a Espanya i a escala mundial, i va esdevindre tendència en 23 països

El director general de Turisme, Herick Campos, ha revelat que “es preveu que la nova edició del Benidorm Fest incremente l’ocupació turística a Benidorm i la seua àrea d’influència fins al 80 %, i que se superen els 360 milions d’impactes en usuaris de xarxes a escala mundial”.

“La celebració del festival contribuirà a incrementar l’ocupació hotelera un 10 % sobre una planta hotelera oberta del 80 % aquests dies de gener i febrer, considerats de temporada baixa. Cal recordar que l’any passat, a causa de la pandèmia, només estava oberta el 40 % de la planta hotelera, per la qual cosa l’increment d’ocupació és molt considerable”, ha recalcat Herick Campos, que ha destacat que “la celebració d’aquest esdeveniment està sent determinant per a impulsar més Benidorm i la Comunitat Valenciana en el mapa turístic i per atraure-hi un públic diferent i desestacionalitzar l’oferta turística”.

“Enguany serà el de la consolidació d’un projecte que des de la Generalitat vam iniciar amb vocació de permanència. Tal com va dir el president de la Generalitat, Ximo Puig, l’objectiu és esdevindre seu permanent de les gales que trien el representant d’Espanya en Eurovisió”, ha explicat Campos.

Trending topic a escala mundial

L’anterior edició de Benidorm Fest va suposar un total de 358 milions d’impactes en usuaris de xarxes a escala mundial. L’etiqueta #BenidormFest va ser trending topic a Espanya durant 10 hores i a escala mundial durant 3, i va esdevindre tendència en 23 països, entre els quals destaquen Panamà, Noruega, Suècia, Portugal i Mèxic.

Les gales van ser vistes per més de 10,7 milions de persones i s’hi va arribar a assolir una quota de pantalla del 21 %. Per la seua banda, la visualització de vídeos de la gala, a través de plataformes com YouTube o Twitter, va assolir els 20 milions de reproduccions.

“El festival va tindre un enorme impacte i ha suposat una gran palanca de projecció per a la Comunitat Valenciana i Benidorm com a destinacions”, ha explicat Herick Campos. “Ens hem donat a conéixer i, a més, ho hem fet en un àmbit diferent del turisme de sol i platja, ja que el públic que acudeix a festivals té un perfil diferent”.

Més inversió del Consell

El Consell és el principal patrocinador de la presència espanyola en Eurovisió. En aquest sentit, ha renovat el conveni amb la Corporació de Radiotelevisió Espanyola (RTVE) i l’Ajuntament de Benidorm, per a la celebració d’aquest certamen, i ha incrementat la seua inversió un 50 % en passar d’1 a 1,5 milions d’euros.

“Els efectes del festival en promoció i publicitat multipliquen amb escreix la inversió realitzada. L’any passat només les tres gales van generar un impacte econòmic en els diversos suports per import de 13 milions d’euros”, ha assenyalat Herick Campos.

Enguany, la Comunitat Valenciana estarà representada al Benidorm Fest per quatre intèrprets, Aritz Arén, Blanca Paloma, Fusa Nocta i Sofía Martín.

Programació

Les semifinals del festival tindran lloc el dimarts 31 de gener i el dijous 2 de febrer, i la gran final, el dissabte 4 de febrer. Abans, a partir del diumenge 29 de gener, obrirà les portes l’Euroclub, un espai lúdic, que s’estrena aquesta edició, que oferirà actuacions musicals diverses.

Entre altres, actuaran Tanxugueiras, Nena Daconte, Rosa López, Azúcar Moreno, Agoney, Alice Wonder, Álvaro Montes, Sofía Martín, Twin Melody, Gatika, Ruth Lorenzo i Carlos Higues, entre altres.

Per a aquesta edició s’amplia la capacitat del Palau de L’Illa de Benidorm i es crea el Benidorm Fest Village perquè els BeniFans puguen seguir el festival durant tota la setmana amb música, visites dels participants, actes culturals, exposicions, xarrades, així com conferències sobre el festival i la seua història. La programació completa del festival i els esdeveniments relacionats es poden consultar en aquesta web.

“Benidorm Fest va superar l’any passat les nostres expectatives inicials i es va transformar en un esdeveniment que va tornar a connectar Eurovisió amb el públic. La universalitat, la mediterraneïtat, l’obertura i l’amabilitat són valors del Benidorm Fest que també representen la Comunitat Valenciana i Benidorm, i que connecten amb Eurovisió”, ha explicat Herick Campos.

“Aquesta combinació entre música, joventut i il·lusió ha fet canviar la visió del festival d’Eurovisió”, ha indicat el director general de Turisme. El festival d’Eurovisió de 2023 se celebrarà a Liverpool els dies 9, 11 i 13 de maig.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del director general de Turisme, Herick Campos