Sanitat Universal i Salut Pública
Departament de Salut Torrevieja

Els centres de salut de La Loma i Pilar de la Horadada potencien les urgències 24 hores amb l’assignació de més personal mèdic i d’infermeria

31/01/2023
  • El punt d’atenció continuada del municipi de Pilar de la Horadada comptarà amb un facultatiu i una infermera addicional per a l’atenció urgent 24 hores
  • El Centre de Salut La Loma suma un facultatiu addicional i un infermer extra en el punt d’atenció continuada

El Departament de Salut de Torrevieja ha fet un important esforç organitzatiu per a potenciar els punts d’atenció continuada dels centres de salut de Pilar de la Horadada i La Loma, centres que compten amb l’afluència urgent més gran del Departament en Atenció Primària.

El PAC (punt d’atenció continuada) del municipi de Pilar de la Horadada comptarà amb un facultatiu i una infermera addicional per a l’atenció urgent 24 hores. D’aquesta manera, el centre comptarà amb dos facultatius i dues infermeres per a l’atenció urgent dels usuaris.

Per la seua banda, el Centre de Salut La Loma suma un facultatiu addicional i un infermer extra en el punt d’atenció continuada, i passa de dos a tres metges i de dos a tres infermers, responsables de l’atenció urgent del centre.

L’augment de la presència física de professionals és possible gràcies a l’esforç per part dels metges i les infermeres del Departament, que acudiran a La Loma procedents de centres de la zona bàsica, i de la resta del Departament, en el cas de Pilar de la Horadada. L’increment de les guàrdies garanteix la interconnexió dels centres i el treball en xarxa dels equips de treball.

El pla estratègic implementat durant els últims mesos ha prioritzat la creació de noves vacants amb la incorporació d’especialistes nous i la cerca activa de recursos.

Les noves incorporacions permeten oferir una millora en l’atenció urgent als pacients i les seues famílies, redueixen les demores en l’atenció i afavoreixen una millora en l’abordatge del pacient.

En Atenció Primària, i de manera complementària, la gerència ha habilitat mòduls addicionals de reforç en els equips d’aquesta atenció primària, disposats i aprovats segons les sol·licituds organitzatives dels caps de zona bàsica de l’àrea.

El gerent, José Cano, ha valorat com és d’important “l’esforç contractual que s’està fent; no és tasca fàcil trobar facultatius en un moment com aquest, estem treballant en un projecte a llarg termini que ens permeta ser atractius per a l’atracció de nous professionals”.