Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell aprova el decret que regula la gestió de qualitat en obres d’edificació

03/02/2023
  • Suposa una actualització de la normativa referida a la qualitat de l'edificació
  • La posada en marxa del decret es produirà als tres mesos de la seua publicació

El Consell ha aprovat el decret que regula la gestió de la qualitat en obres d'edificació.

La finalitat del decret és actualitzar el marc normatiu en matèria de qualitat en l'edificació que es regula per mitjà de la Llei 3/2004 d'ordenació i foment de la qualitat de l'edificació (LOFCE), i de la llei d'àmbit estatal 38/1999 d'ordenació de l'edificació, que se centra en els agents de l'edificació (LOE).

Així mateix, l'objectiu de la norma és el desenvolupament reglamentari del certificat final d'obra en el marc de la LOFCE, així com determinar el compliment dels requisits exigibles a les entitats i laboratoris d'assajos per al control de qualitat de l'edificació en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

La revisió i renovació de la norma respon a la realitat actual d'emergència i de lluita contra el canvi climàtic, a la necessitat d'un avanç tecnològic en els canals de comunicació dels procediments administratius que harmonitze termes i paràmetres amb els disposats en la norma estatal i les directrius europees.

Aquesta actualització del decret possibilita la incorporació de sistemes innovadors i criteris de sostenibilitat en les obres d'edificació.

A més, la gestió i control de qualitat en obres d'edificació s'aplicarà a totes les obres que es duguen a terme en els edificis d'ús principalment residencial en totes les seues formes (administratiu, sanitari, religiós, docent i cultural).

Les obres d'edificació comprenen les de nova construcció i les d'intervenció en edificis existents que requerisquen projecte d'edificació, segons dispose la LOE.

Entre les dades rellevants de control de qualitat de les obres estan les referides als distintius de sostenibilitat de productes i actuacions que contribueixen a la qualitat ambiental de les edificacions.

L'aprovació d'aquest decret entra en vigor als tres mesos de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).