Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Beques universitàries

Universitats recorda que aquest dimecres conclou el termini per a sol·licitar les beques d’exempció de taxes universitàries de la Generalitat

01/02/2023
  • La dotació global per a les beques d’exempció de taxes és de 5 milions

El termini per a presentar les sol·licituds de la convocatòria de beques per a l’exempció de taxes universitàries del curs 2022/23 conclou aquest dimecres, 1 de febrer. Aquestes beques, impulsades des de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, permeten a les i els beneficiaris no pagar l’import de les taxes corresponent als crèdits matriculats en primera i/o segona matrícula en els estudis conduents a l’obtenció del títol oficial de grau o de màster universitari.

Fins a aquesta mitjanit, les i els interessats que complisquen els requisits exigits en les bases podran presentar la sol·licitud de manera telemàtica a través de la plataforma de tramitació de la Generalitat en aquest enllaç.

La dotació global per a aquesta convocatòria d’exempció de taxes assoleix els 5 milions d’euros i està dirigida a tot l’alumnat que acredite la seua residència administrativa en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana i estiga matriculat als centres que integren el Sistema Universitari valencià o als centres que hi estan adscrits.

Les beques es concediran en règim de concurrència competitiva en ordre descendent fins que s’esgote l’import màxim.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha recordat que el Consell ha flexibilitzat en aquesta convocatòria els criteris d’accés a les beques d’exempció de taxes i s’han modificat els llindars de renda i del rendiment del capital immobiliari, així com del rendiment acadèmic de la branca de Ciències Jurídiques i Socials, amb l’objectiu que més estudiants se’n puguen beneficiar. A més, també s’han flexibilitzat les condicions per a accedir a aquestes beques a les famílies monoparentals i les persones amb discapacitat del 65 %.