Presidència
Municipi Turístic

Colomer lliura el distintiu que acredita Vinaròs com a municipi turístic d’excel·lència

01/02/2023
Colomer lliura a l’alcalde de Vinaròs el distintiu Municipi Turístic d’Excel·lència
  • La Comunitat Valenciana compta amb 30 destinacions amb el distintiu concorde al nou estatut de municipi turístic del Consell

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, el distintiu que acredita la ciutat com a municipi turístic d’excel·lència de la Comunitat Valenciana.

El titular de Turisme ha reconegut l’intens treball que ha fet Vinaròs per a obtindre aquest distintiu i “ajustar-se al que significa ser un municipi turístic del segle XXI”.

Colomer també ha destacat el treball exercit a Vinaròs per a impulsar el turisme a la localitat, i la importància de treballar amb “els qui no es conformen i busquen avançar cada dia”. A més, ha recordat que “estem en vespres de Carnestoltes”, una festa declarada d’interés turístic de la Comunitat Valenciana, que reflecteix “els grans valors amb els quals compta aquesta localitat”.

L’alcalde de Vinaròs ha destacat “la rellevància que aporta aquesta distinció” per al posicionament de la ciutat en l’àmbit turístic.

La Comunitat Valenciana compta amb 30 destinacions amb el distintiu Municipi Turístic, concorde al nou estatut del municipi turístic, regulat pel decret 5/2020 de regulació de l’Estatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre.

En concret, els municipis declarats amb la nova regulació de la província de Castelló són Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe, Castelló de la Plana i Vinaròs.

A la província de València figuren la ciutat de València, Gandia, Cullera, Puçol, el Puig de Santa Maria, Oliva, Alboraia i Riba-roja de Túria.

Els municipis turístics de la província d’Alacant són Benidorm, el Campello, Calp, Dénia, Finestrat, el Castell de Guadalest, Altea, Santa Pola, Guardamar del Segura, Elx, Torrevieja, Alacant i Alcoi.

Més de 890.000 euros en inversions

En la seua visita a Vinaròs, Colomer ha aprofitat per a remarcar el compromís de Turisme Comunitat Valenciana amb el municipi, i ha destacat que des de 2019 Turisme ha realitzat inversions en la destinació que han superat els 890.000 euros.

Aquestes inversions inclouen la dotació i el manteniment de la infraestructura litoral, que des de 2019 es xifra en més 195.000 euros; les ajudes directes enfront de la COVID-19; la competitivitat i la desestacionalització de destinacions turístiques; la millora de recursos turístics, i les ajudes a través del Bo Viatge.

Vinaròs també ha rebut de Turisme, a través del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics, més de 138.000 euros des de 2019.

Així mateix, Turisme ha destinat més de 100.000 euros a empreses i establiments hotelers de Vinaròs que participen en el programa Imserso de Turisme durant 2022.

Galeria d'imatges