President
Nova seu judicial Gandia

Ximo Puig destaca l’esforç inversor de la Generalitat a través del Pla d’infraestructures judicials, que preveu destinar 300 milions d’euros per a “acostar la justícia a la ciutadania”

02/02/2023
Ximo Puig destaca l’esforç inversor de la Generalitat a través del Pla d’infraestructures judicials, que preveu destinar 300 milions d’euros per a ...
  • El president de la Generalitat ha visitat, junt amb la consellera de Justícia, les obres de construcció del Palau de la Justícia de Gandia
  • La construcció de la nova seu judicial de la Safor conclourà a la fi de novembre i suposa una inversió de 21,7 milions d’euros
  • El Palau serà la primera seu de nova planta del Pla d’infraestructures judicials i donarà servei a més de 150.000 ciutadans dels 28 municipis que conformen el partit judicial de Gandia
Gandia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l’esforç inversor que està fent la Generalitat a través del Pla d’infraestructures judicials, que preveu destinar prop de 300 milions d’euros per a “dignificar la justícia” i “acostar el dret a la justícia a la ciutadania”.

Així ho ha assegurat durant la seua visita a les obres de construcció del Palau de la Justícia de Gandia, en la qual també ha participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

En el transcurs de l’acte, el president ha avançat que les obres de la nova seu judicial de la comarca de la Safor estaran acabades a la fi de novembre i, posteriorment, se’n durà a terme l’equipament de mobiliari i sistemes informàtics, per la qual cosa es preveu que el trasllat al nou edifici es produïsca a la fi d’any.

Ximo Puig ha destacat que el nou Palau de Justícia constitueix la primera seu de nova planta del Pla d’infraestructures judicials de la Comunitat Valenciana, el cost del qual ascendeix a 21,7 milions d’euros. Així mateix, ha explicat que els nous jutjats atenen la reivindicació d’acabar amb la dispersió dels òrgans judicials de Gandia i s’han dissenyat tenint en compte les necessitats dels operadors jurídics i de la ciutadania de la comarca, que disposaran de tots els serveis integrats en un únic espai.

Finalment, el cap del Consell ha assegurat que la construcció del Palau de Justícia al barri de Santa Anna de Gandia contribuirà a la regeneració d’aquesta part de la ciutat, i impulsarà el teixit comercial i social d’aquesta zona.

Justícia “més amable”

Per la seua banda la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que aquesta nova seu “mira els professionals jurídics, però també la ciutadania, ja que és un edifici modern, funcional, amable i sostenible”.

Així mateix, Bravo ha subratllat que el propòsit del Consell amb aquesta actuació prevista en el Pla d’infraestructures judicials és “que la ciutadania senta que la justícia està més a prop i, per això, continuem treballant en aquesta nova cara de la justícia, més amable i que cuida les víctimes”.

Finalment, la consellera ha explicat que la nova seu albergarà onze jutjats i compta amb espais de reserva per a futures necessitats. A més, ha assenyalat que donarà servei a més de 150.000 ciutadans dels 28 municipis que conformen el partit judicial de Gandia.

11 òrgans judicials, 150 treballadors i 300 usuaris al dia

L’edifici comptarà amb cinc plantes amb una superfície total de 16.500 metres quadrats i albergarà 11 òrgans judicials en unes instal·lacions funcionals, accessibles, sostenibles des del punt de vista mediambiental i energèticament eficients.

A més, integrarà tots els serveis d’atenció a les víctimes, com ara el Gabinet Psicosocial amb la cambra Gesell, la Clínica Medicoforense i la Unitat de Valoració Forense Integral, juntament amb l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte. En suma, els jutjats nous comptaran amb una plantilla de 150 persones i rebran, de mitjana, uns 300 usuaris i usuàries diaris.  

Pla d’infraestructures judicials

El Pla d’infraestructures judicials de la Comunitat Valenciana, en el qual s’emmarca la construcció de la seu judicial de Gandia, suposa una inversió de prop de 300 milions d’euros, 44,2 milions d’euros dels quals està previst que es destinen durant 2023 per a dur a terme la millora del parc immobiliari judicial valencià.

Amb aquestes actuacions, s’haurà començat més del 70 % de les obres de nova construcció, així com el 100 % de les rehabilitacions previstes en el Pla d’infraestructures judicials.

Actualment, la Conselleria de Justícia té en marxa, entre altres actuacions, la nova Ciutat de la Justícia d’Alacant, amb una inversió de 85,6 milions; la rehabilitació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, amb 25,5 milions, així com els nous jutjats d’Alzira (19,9 milions), Llíria (17,5 milions) i Vinaròs (1,4 milions d’euros). A més, en breu es presentaran els projectes de les noves seus judicials de Sagunt i Ontinyent, mentre s’avança en els projectes de Xàtiva, Orihuela, Dénia i Villena.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig

Declaracions de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo