Presidència
Pla de sostenibilitat turística

Colomer destaca el potencial turístic de Bocairent per vincular la seua oferta al territori

02/02/2023
  • El secretari autonòmic de Turisme ha visitat el municipi, on s’ha reunit amb l’alcalde i representants turístics de la zona
  • Turisme Comunitat Valenciana ha invertit a Bocairent més d’1,6 milions d’euros des de l’any 2020

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat Bocairent, on ha mantingut una reunió amb l’alcalde del municipi, Xavier Molina, i amb representants del sector turístic de la zona.

Colomer ha qualificat de “productiva” la trobada a Bocairent, que ha aconseguit estar dins dels plans de competitivitat turística i en els de sostenibilitat turística en destinació (PSTD), aquest últim aprovat en la convocatòria de 2021 i dotat amb prop d’1,5 milions d’euros.

El secretari autonòmic ha destacat que “Bocairent ha aconseguit alinear els seus recursos en una estratègia de defensa que reforça els valors de la destinació, la qual cosa permet preveure el futur immediat amb optimisme i amb capacitat de maniobra per a competir i actualitzar les estructures turístiques, amb l’objectiu de ser un espai turístic molt rellevant”.

Colomer ha agraït el treball col·lectiu municipal i comarcal i ha destacat que “Bocairent és un territori que mantindrà una capacitat de convocatòria i de reclam, on la gent buscarà estímuls a l’autenticitat i la singularitat de la destinació, lligats a la gastronomia, el paisatge i la cultura”.

Després d’aquesta trobada, Francesc Colomer ha participat en la presentació del Pla extraordinari de sostenibilitat turística en destinació de Bocairent.

Principals accions del pla

El Pla de sostenibilitat turística en destinació de Bocairent comprén un conjunt d’accions centrades, principalment, en la conversió de la plaça de Joan de Joanes en plataforma única i a potenciar els horts perimetrals del barri medieval, així com la recuperació de l’hort del Museu Antonio Ferri i el foment del compostatge als establiments de restauració i allotjament.

Aquest pla també inclou la implantació d’un sistema de lloguer de bicicletes elèctriques, la renovació del sistema d’il·luminació ornamental del barri medieval, la senyalització digital de senderes i espai urbà, un portal virtual del barri medieval i la creació d’un aparcament dissuasiu per a veïnat i visitants del centre històric.

De la mateixa manera, reforça el paper del factor humà com a element fonamental d’una bona experiència turística i pretén mostrar Bocairent com a destinació segura i destinació gastronòmica, a més de fer-ne valdre el patrimoni hidràulic.

Més d’1,6 milions d’euros en inversions

Colomer ha aprofitat la seua visita a aquest municipi per a remarcar el compromís de Turisme Comunitat Valenciana amb Bocairent, per això ha destacat que “des de 2020 Turisme CV ha fet inversions en la destinació que han superat els 1,6 milions d’euros”.

En aquesta línia, ha explicat que han sigut aportacions de Turisme que inclouen inversió en ajudes directes contra la COVID-19, ajudes a la competitivitat i la desestacionalització de destinacions turístiques i millora de recursos turístics, així com ajudes a través del Bo Viatge.

A més, Bocairent ha rebut per part de Turisme, a través del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics, més de 64.000 euros en aquests tres últims anys.

Finalment, cal destacar que aquest municipi valencià compta amb una oficina adherida a la Xarxa Tourist Info; cinc béns catalogats com a bé d’interés cultural; quatre festes d’interés turístic; espais naturals protegits, a més d’una oferta turística d’allotjament diversa, entre hotels, cases i albergs rurals, apartaments turístics i empreses de turisme actiu i restauració.

Així mateix, Bocairent es troba integrat en la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTICV) autonòmica, així com en el Pla de dinamització turística i governança de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida; comarca que està adherida també al Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (Sicted), des de l’any 2021, i compta amb 23 serveis turístics distingits i 30 adherits.

Galeria d'imatges