Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell renova el conveni entre l’EVha, l’Ajuntament de Castelló de la Plana i la Universitat Jaume I per al desenvolupament del programa ‘Pisos solidaris’

10/02/2023
  • S'emmarca dins de la I​​​​​​​niciativa Urban, d'accions innovadores en zones urbanes amb suport dels residents universitaris
  • L'actuació es realitza en el grup d'habitatges públics pertanyents al barri de San Lorenzo de Castelló de la Plana

El Consell renova el conveni de col·laboració de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) amb l’Ajuntament de Castelló de la Plana i la Universitat Jaume I (UJI) per a la realització del programa Pisos solidaris.

La finalitat d’aquest acord és establir la col·laboració de les parts en l’execució d’aquest projecte, l’objectiu del qual és l’impuls de models de referència per a possibilitar els suports o els acompanyaments que siguen necessaris dins de la intervenció comunitària que es duga a terme al barri. Amb això, els estudiants de l’UJI participaran en aquelles accions destinades a afavorir un àmbit convivencial adequat.

El programa Pisos solidaris s’emmarca dins de la iniciativa Urban, corresponent a l’activitat dels fons estructurals de la Unió Europea destinats a fomentar accions innovadores que tracten de manera integrada els problemes de les zones urbanes.

En concret, l’àmbit d’actuació d’aquesta iniciativa es correspon amb el grup d’habitatges de promoció pública de la Generalitat situat al barri de San Lorenzo de Castelló de la Plana, l’administració dels quals correspon a l’EVha.

L’Ajuntament de Castelló de la Plana va elaborar el projecte Urban-Castelló, que va ser aprovat el març de 1998 per la Comissió Europea. Així, en 1999 es va subscriure el primer conveni de col·laboració del programa Pisos solidaris en l’àmbit del barri San Lorenzo, que ha continuat fins ara amb el propòsit d’incrementar el suport social de la població resident al barri.

En aquest context, mitjançant resolució de la Direcció General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de l’any 2022, es va acordar cedir temporalment l’ús de nou habitatges a Castelló de la Plana per a ser habitats per estudiants de la Universitat Jaume I, amb l’objectiu de participar en activitats dirigides a afavorir un àmbit convivencial adequat al barri.

Aquest acord tindrà efectes a partir de la data de l’aprovació fins al 31 de desembre de 2024.