Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

L’Ivace rep 270 sol·licituds d’ajuda per a la millora i la modernització d’àrees industrials en la convocatòria de 2023

12/02/2023
L’Ivace rep 270 sol·licituds d’ajuda per a la millora i la modernització d’àrees industrials en la convocatòria de 2023
  • Corresponen a un total de 157 municipis de la Comunitat Valenciana
  • S’han presentat 19 sol·licituds per a parcs empresarials amb EGM, 17 per a polígons de municipis en risc de despoblament i 234 per a la resta d’àrees industrials

Ivace Parcs Empresarials, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha rebut un total de 270 sol·licituds d’ajuda per a la millora i la modernització d’àrees industrials de 157 municipis de la Comunitat Valenciana en la convocatòria de 2023.

Del total de peticions que s’han presentat, en corresponen 57 a àrees industrials de la província de Castelló, 75 d’Alacant i 138 de València. Això es tradueix en sol·licituds de 31 municipis de Castelló, 44 de la província d’Alacant i 82 de València.


Totes aquestes sol·licituds s’emmarquen en l’ordre d’ajudes de 2023 de l’Ivace publicada en el DOGV el 13 de gener de 2023, el termini de presentació de la qual va finalitzar el 9 de febrer i compta amb un pressupost de 40 milions d’euros, l’esforç inversor més important fins ara.

L’objectiu d’aquestes subvencions, d’un màxim del 100 %, és potenciar la industrialització de la Comunitat Valenciana a través de la millora de la competitivitat i la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental en els sectors industrials, i contribuir a la millora de les infraestructures i els serveis de les àrees empresarials amb criteris equitatius en matèria de localització geogràfica.

Línies d’actuació

Les ajudes preveuen tres línies d’actuació: una per a les localitats en risc de despoblament, dotada amb dos milions d’euros, que ha rebut un total de 17 sol·licituds; una altra per a la resta de municipis de la Comunitat Valenciana, amb un pressupost de 28 milions d’euros i 234 sol·licituds presentades, i una nova línia específica, de 10 milions d’euros, dirigida a les àrees industrials que tinguen constituïda vàlidament, mitjançant acord plenari, una entitat de gestió i modernització (EGM), amb data de 31 de desembre de 2022, que ha comptat amb 19 peticions rebudes.

En aquest sentit, cal destacar que els parcs empresarials que compten amb una EGM opten a subvencions que poden arribar a un milió d’euros, enfront dels 200.000 euros que establien les convocatòries anteriors.

Galeria d'imatges