Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Learning Factory

El Consell i la UMH col·laboren per a agilitzar la posada en marxa d'activitats de formació en la Learning Factory

13/02/2023
El Consell i la UMH col·laboren per a agilitzar la posada en marxa d'activitats de formació en la Learning Factory
  • El conveni està dotat amb 100.000 euros

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital té previst signar un conveni amb la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH), dotat amb 100.000 euros, que compta amb el suport de l'Ajuntament d'Elx i que ja està plasmat en el pressupost de 2023 de la Conselleria, a fi que la UMH comence a gestionar i dirigir les accions de formació que es desenvoluparan en la Learning Factory d'Elx. 

En el marc d'aquest conveni, les primeres accions que es duran a terme són la contractació d'una persona amb funcions administratives i la posada en marxa imminent de cursos de formació. Aquests cursos estaran avalats per un consell rector que determinarà les línies estratègiques que cal seguir quant a la formació i valorarà aspectes com les demandes de les empreses, els sectors amb falta de mà d'obra qualificada o les necessitats d'actualització dels treballadors, amb la finalitat d'identificar les necessitats dels sectors productius i, així, ajustar la formació a la realitat del mercat.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha mantingut una reunió amb l'alcalde d'Elx, Carlos González, el rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH), Juan José Ruiz, la directora general d'Innovació, Sonia Tirado, la vicerectora de Transferència d'Intercanvi de Coneixement, María José López Sánchez, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina. 

Després de la reunió, la consellera ha assegurat que “la Learning Factory ha d'atendre i ha de donar resposta a una demanda empresarial per a posar a la disposició de les empreses els perfils més demandats”, i hi ha afegit que “la proposta que llancem és identificar els àmbits empresarials on farà falta una demanda important de mà d'obra i posar-nos com a prioritat l'inici de la formació".

L'alcalde d'Elx ha indicat que “es tracta d'un pas més per a la posada en marxa de la Learning Factory, amb l'aval que suposa la implicació directa en la gestió de la nostra universitat. Estic convençut que aquest serà un projecte decisiu i fonamental per a la formació i qualificació de professionals en els sectors estratègics de l'economia de la Comunitat i de la ciutat, que contribuirà a tancar la bretxa que actualment hi ha entre les demandes del mercat de treball i la qualificació i formació dels professionals. En definitiva, continuem avançant en un projecte que serà una referència per a tota la Comunitat i per a Espanya”.

Per part seua, el rector de la UMH, ha indicat que “ha sigut una reunió molt fructífera per a fer un pas més cap a la posada en marxa de la Learning Factory. En concret, hem discutit qüestions relatives sobre un conveni que se signarà entre la Conselleria i la nostra universitat per a l'inici de l'activitat formativa que preveu aquest projecte”.

Aquest conveni permetrà agilitzar la formació, alhora que, de manera paral·lela, i sense veure's afectat per les obres d'enderrocament i construcció de l'edifici principal, continuar el procés d'adequació de l'edifici annex a la Learning Factory, el projecte de direcció i execució d'obres de la qual es licitarà d'ací a poc temps, tal com ha assenyalat Josefina Bueno. 

En l'edifici annex on començarà l'activitat de la Learning Factory també es dotarà d'una àrea de sistematització i experimentació simulada per a adquirir conceptes en tecnologies com ara la fabricació flexible, robòtica col·laborativa o realitat augmentada, entre d'altres.

La Learning Factory és un projecte pioner, que es defineix des de zero junt amb els agents socials i econòmics amb la finalitat de garantir que aquest futur centre de referència en formació en tecnologies habilitadores done resposta plenament a les necessitats del teixit empresarial valencià.

Galeria d'imatges