Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
IVASS

Igualtat adquireix l’immoble de la Tresoreria de la Seguretat Social a Elx per a situar la seu administrativa de l’IVASS a la província d’Alacant

16/02/2023
Igualtat adquireix l’immoble de la Tresoreria de la Seguretat Social a Elx per a situar la seu administrativa de l’IVASS a la província d’Alacant
  • Aitana Mas destaca que respon a l’objectiu de “desterritorialitzar els serveis públics per a acostar l’Administració a les persones usuàries”
  • L’import de compra d’aquesta seu ascendeix a 490.000 euros i està previst que entre en funcionament en els pròxims mesos

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha signat l’escriptura d’alienació per adjudicació directa per la qual l’immoble que albergava la seu de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Elx passa a ser propietat de l’IVASS, amb l’objectiu de transformar-se en la seu administrativa d’aquesta entitat per a donar servei a tota la província d’Alacant.

Mas ha destacat que aquest és “el primer centre” en propietat de l’IVASS per a serveis administratius i l’adquisició respon a l’objectiu de la Conselleria de “desterritorialitzar els serveis d’atenció al públic, amb la intenció de fer l’Administració més pròxima i accessible a les persones usuàries, amb la mirada centrada en la prestació de la millor atenció possible amb la qualitat adequada”.

El local ocupa una superfície de 561 metres quadrats, repartits entre planta baixa i entresol, i està situat en la Travessia les Barques d’Elx. L’import per a l’adquisició ascendeix a 490.950 euros.

En concret, el centre acollirà els serveis territorials de l’IVASS a Alacant, així com el departament de tuteles en aquesta província, per a la qual cosa comptarà amb una plantilla d’una trentena de treballadors i treballadores.

La vicepresidenta ha explicat que, després de la compra, s’hi realitzaran algunes obres per a millorar-ne l’accessibilitat i, després de fer-ho, està previst que puga entrar en funcionament en uns mesos.

Cal assenyalar que l’IVASS gestiona directament un total de cinc centres a la província d’Alacant, quatre a Elx i un a Alcoi. Així, la nova oficina, més pròxima, contribuirà a millorar la gestió d’aquests recursos i, per tant, l’atenció a les necessitats de les persones vulnerables que s’hi atenen.

Mas ha destacat que l’IVASS està fent un important esforç per a accelerar l’obertura de 14 centres socials nous, dins del Pla d’infraestructures de serveis socials 2021-25, pla Convivint, amb 585 persones ateses i 617 llocs de treball addicionals en tota la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de garantir una atenció territorialitzada a tota la població a la qual van dirigits.

A la província d’Alacant cal destacar les obres del nou centre de dia per a persones amb diversitat funcional Els Garrofers d’Elx, que està previst que entre en funcionament a la fi d’enguany, amb una inversió de prop d’un milió d’euros per a l’adaptació d’un antic centre d’educació infantil i la posada en funcionament com a centre de dia, que permetrà atendre adequadament un total de 40 persones amb diversitat funcional intel·lectual de la localitat.

Al mateix temps, l’IVASS ha impulsat la creació, en aquest centre, de 19 llocs de treball de diverses categories professionals per a assistir les persones usuàries en el seu dia a dia. En concret, la nova plantilla estarà integrada per un director o directora, un auxiliar administratiu, un psicòleg o psicòloga, un infermer o infermera, un treballador o treballadora social, un o una fisioterapeuta, tres terapeutes ocupacionals, cinc educadors o educadores i cinc cuidadors o cuidadores.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la vicepresidenta y consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Aitana Mas