Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Excelència investigadora

La Generalitat contractarà enguany 38 investigadors i investigadores d’excel·lència en l’aposta que fa per atraure i retindre talent

22/02/2023
  • Amb aquestes noves incorporacions, ja seran 230 els investigadors i investigadores que s'han sumat al programa GenT 
  • El pla compta amb una dotació global de 15,4 milions per a aquest exercici

La Generalitat contractarà enguany 38 persones investigadores, que se sumaran a les 192 que ja s’han incorporat al programa GenT en els últims cinc anys i sumaran un total de 230 investigadors i investigadores dins del pla.  

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha rebut un total de 150 sol·licituds en la convocatòria de 2023 del programa GenT destinat a atraure, retindre i consolidar la carrera d’investigadors i investigadores d’excel·lència, que compta amb una dotació global de 15,4 milions d’euros per a aquest exercici.

El programa GenT és la gran aposta del Consell per potenciar el sistema de ciència i investigació valencià a través del foment i la retenció del talent. Des que es va crear en 2018, ja són 192 els investigadors i investigadores que s’han incorporat a universitats i centres d’investigació valencians. A més, enguany s’ha creat una nova línia dotada amb 650.000 euros, destinada a mantindre el suport al personal que s’ha estabilitzat en el seu centre de destinació.

En concret, s’han convocat 20 subvencions Cidegent destinades a la contractació de personal investigador doctor d’excel·lència; 9 subvencions Cdeigent, per a la contractació de doctors i doctores internacionals amb experiència internacional, i 9 subvencions més Sejigent per a la contractació d’investigadors i investigadores júniors.

El programa de suport a persones investigadores amb talent GenT ha sigut reconegut i homologat pel Ministeri d’Universitats com d’excel·lència científica, quant a l’expedició de les certificacions I3 per a investigadors de programes d’excel·lència, nacionals o internacionals, als quals se’ls reconeixen uns estàndards de qualitat i prestigi internacional investigador, cosa que fa que s’equipare a reconeguts programes internacionals com ara ERC Grants, Marie Curie o CERN Senior Fellowship.