Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Acord Consell Territorial

La Comunitat Valenciana rebrà 20,6 milions d’euros del Govern central per al finançament de programes i mesures de protecció social

22/02/2023
  • Es destinen a prestacions bàsiques, protecció a la família, pobresa infantil, reforç de professionals i per al Pla de desenvolupament gitano
  • La secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials ha explicat la distribució d’aquests fons de l’Estat

La Comunitat Valenciana rebrà 20,6 milions d’euros dels pressupostos de l’Estat de 2023 per al finançament i la posada en marxa de mesures i programes de protecció de la família, atenció a la pobresa infantil i prestacions bàsiques dels Serveis Socials.

Així ho ha traslladat la secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, que ha explicat que es tracta d’un dels acords adoptats en el Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència que ha tingut lloc aquest dimecres, en el qual s’ha fixat la distribució territorial per comunitats i ciutats autònomes i les quanties resultants del muntant total de 200 milions d’euros per a aquests fins.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el Govern central repartirà 20.651.917 euros, 6.099.765,93 dels quals seran per a protecció a la família i atenció a la pobresa infantil.

Concretament, es destinen 4.712.439,93 euros per a finançar projectes d’intervenció social i prestacions econòmiques que contribuïsquen a millorar la situació social i laboral de les famílies amb persones menors a càrrec seu que es troben en situacions o en risc de pobresa o exclusió, amb especial atenció a famílies monoparentals o famílies del medi rural.   

A més, es preveuen 1.387.326 euros per a garantir el dret bàsic d’alimentació, oci i cultura de xiquets, xiquetes i adolescents durant les vacances escolars i la conciliació de la vida familiar i laboral.

L’acord del Consell Territorial també estableix per a la Comunitat Valenciana l’import de 2.700.500 euros per al reforç d’equips d’atenció a la infància i la família en els Serveis Socials d’atenció primària.

Amb aquest crèdit es finançarà el personal adequat que permeta la prevenció i la detecció precoç de qualsevol classe de risc de violència cap a la infància i promoga les funcions de criança per part de les famílies.

Amb la finalitat de mantindre la xarxa de serveis socials d’atenció primària gestionada per les corporacions locals i proporcionar a la ciutadania serveis socials adequats per a donar cobertura a les seues necessitats bàsiques, es fixa per a finançar prestacions bàsiques de serveis socials un total d’11.603.851,78 euros.

Aquesta dotació servirà per al manteniment de serveis socials, centres de dia, habitatges tutelats o centres d’acolliment, entre altres.

Amb l’acord presentat, també es destinen a la Comunitat Valenciana 247.800 euros per a projectes d’intervenció social integral per a atenció, prevenció de la marginació i inserció del poble gitano.