Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Saló del Còmic

L’IVAJ consolida la seua aposta pels jocs de taula en el Saló del Còmic de València

26/02/2023
L’IVAJ consolida la seua aposta pels jocs de taula en el Saló del Còmic de València
  • El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha destacat “la ferma aposta per utilitzar els jocs com a instruments d’oci educatiu”

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través d’Experiència Carnet Jove, participa un any més en el Saló del Còmic de València amb presència en l’espai dedicat als jocs de taula del certamen, que comptarà amb una zona de prop de 1.400 metres quadrats i 100 taules de joc, on es podran provar gratuïtament 50 jocs diferents.

Així ho ha explicat el director general de l’IVAJ, Jesús Martí, que hi ha afegit que l’espai estarà inclòs en la zona Joc and Rol, on compartirà lloc amb associacions i empreses dedicades als jocs de taula, que exposaran les respectives novetats a les persones que passen per Fira València entre el 3 i el 5 de març, on les podran provar, així com participar en partides dinamitzades.

Martí ha recordat que l’IVAJ va apostar des de l’inici perquè dins del Saló del Còmic hi haguera un espai dedicat als jocs de taula, que són “un instrument d’oci educatiu molt valuós que fomenta les habilitats socials i, a més, ajuda a treballar valors com ara la igualtat, la cooperació, l’acceptació de normes i el respecte mutu”.

En aquest sentit, ha indicat que s’ha decidit apostar per aquest espai com a lloc per a connectar amb els interessos de les persones joves, i per això, a més de participar en el Saló del Còmic de València, també es portarà aquesta iniciativa a altres certàmens, com ara La Comarcon, que se celebra els dies 8 i 9 d’abril a la localitat alacantina de Torrevieja.

A més, el DreamHack també comptarà amb aquest espai, tant en l’edició d’estiu com en la d’hivern, i així mateix s’està treballant per a participar en jornades als municipis de Quart de Poblet, Sedaví i Burjassot.

L’espai de l’IVAJ

L’espai de l’IVAJ oferirà a totes les persones joves que passen pel Saló del Còmic de València l’oportunitat de participar en partides de rol i jocs de taula moderns, d’una manera totalment gratuïta i comptant amb la dinamització de professionals del sector.

Entre els jocs que hi haurà present es troben els següents: Arka V, Caca Culo Pedo Pis, El Joc de l’Horta, El Resurgir del Dragón, Forbidden Lands, Crokinole, Passe Trappe, Zopp, Tumblin Dice, Staka, Cocolococolor, Pin pon Papas, Smart 10, Taco Gato Cabra Queso Pizza, Shit Happens, Carcata, Sequence Harry Potter, Sequence, Sequence Stacks, Rummikub, Triominos, i Investigation Files: Asesinato en Berlín.

Així mateix, també hi podran trobar Picto Rush, Xarxa Light Green Light, Dice Baby, Interferencias, Rainbow Pirates, Unmatched Houdini vs El Genio, i Shards of Infinity.

L’espai, a més de demostracions de jocs, també comptarà amb tornejos de jocs de taula de Smart 10, Carcassonne i Catan.

Projecte Juguem

D’altra banda, el director general de l’IVAJ ha recordat que des del seu departament s’han posat en marxa altres iniciatives al voltant dels jocs de taula, com ara el projecte Juguem, amb el qual pretén acostar a les persones professionals de Xarxa Jove els jocs de taula com un instrument per a treballar amb la joventut aspectes com la convivència o la interculturalitat.

Martí ha explicat que Juguem s’inclou en el projecte M’importa. Educació en valors de l’IVAJ, amb l’objectiu de “posar a la disposició dels i les professionals de la joventut que treballen en els diversos municipis de la Xarxa Jove recursos metodològics que els servisquen de suport en aquelles iniciatives dirigides a les persones joves que es posen en marxa”.

Els jocs de taula s’uneixen així a recursos sobre les persones refugiades, la diversitat, la violència de gènere, la inclusió o la participació, entre altres.

Galeria d'imatges