Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Inspecció Tècnica de Vehicles

Les estacions d’ITV d’Alcoi, Benidorm, Gandia, Ondara, Ontinyent, Torrevieja, Utiel, Villena, Vinaròs i Xàtiva romandran tancades aquest dissabte

24/02/2023
  • Personal tècnic de l’Ivace s’hi personarà per a dur a terme el protocol de traspàs del servei d’ITV de l’actual concessionària a la nova empresa pública Sitval
  • El dilluns 27 de febrer les estacions estaran operatives i prestaran el servei per primera vegada en règim de gestió directa

Les estacions d’ITV de les localitats d’Alcoi, Benidorm, Gandia, Ondara, Ontinyent, Torrevieja, Utiel, Villena, Vinaròs i Xàtiva romandran tancades aquest dissabte, 25 de febrer.

El motiu del tancament és el poder dur a terme el protocol de traspàs del servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles de l’actual règim concessionari a la gestió directa per part de la Generalitat, que s’encarregarà de la prestació del servei a través de l’empresa pública Sitval.

Cal recordar que el 24 de febrer és el dia en què conclou l’actual règim de gestió indirecta de prestació del servei d’ITV que exerceixen un total de set empreses concessionàries en tot l’àmbit geogràfic de la Comunitat Valenciana, per a aquestes estacions que ja s’han esmentat i per a les situades a Orihuela i Redován.

Les estacions d’ITV d’Orihuela i Redován sí que continuaran prestant servei sense la necessitat de tancar durant el dissabte 24, ja que en aquests casos no passen les instal·lacions a la nova societat pública Sitval.

De la mateixa manera, el pròxim 3 de març és la data de fi de la gestió indirecta del servei d’ITV a les estacions d’ITV Alacant, Alzira, Castelló, Catarroja, Elx, Llíria, Massalfassar, Riba-roja de Túria, Sagunt-Port de Sagunt, San Antonio de Benagéber, València-Campanar, València - Vara de Quart i Vila-real.

Tal com estableixen les instruccions del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, sobre la reversió de les concessions del servei d’ITV a la Comunitat Valenciana, les empreses concessionàries operaran amb normalitat les estacions d’ITV que tenen a càrrec seu fins a l’hora habitual de tancament d’aquestes el dia 24 de febrer, o 3 de març, de 2023, respectivament, segons el que es preveu en la Resolució de 23 de desembre de 2023.

A l’hora que s’indicarà a cada empresa concessionària, del dissabte 25 de febrer o del dissabte 4 de març, respectivament, es personarà personal de l’Ivace proveït de l’acreditació corresponent, en representació de la Generalitat.

Per part de l’empresa concessionària s’haurà de presentar personal acreditat com a representant legal per a poder procedir al lliurament de la instal·lació i signar l’acta d’inspecció tècnica prèvia a la recepció provisional. L’empresa concessionària haurà de convocar, a aquest acte, la persona que ostente la direcció tècnica de cada estació.

D’aquesta manera, dilluns que ve, 27 de febrer, les estacions d’ITV d’Alcoi, Benidorm, Gandia, Ondara, Ontinyent, Torrevieja, Utiel, Villena, Vinaròs, Xàtiva, Orihuela i Redován estaran operatives i prestaran el servei, per primera vegada, en règim de gestió directa.