Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova la cessió dels actius i passius d’IFA a Fira Alacant

24/02/2023
  • L’objectiu d’aquesta cessió és poder garantir al màxim la transició
  • S’espera que la nova mercantil puga estar operativa amb caràcter general el pròxim dia 1 d’abril

El Ple del Consell ha aprovat la cessió dels actius i passius de la Institució Firal Alacantina (IFA) a Fira Alacant, la nova societat que s’encarrega de la gestió del recinte.

L’objectiu d’aquesta cessió és poder garantir al màxim la transició, de manera que la nova mercantil puga estar operativa amb caràcter general el pròxim dia 1 d’abril, encara que amb efectes de l’1 de gener del 2023.

El 17 de gener passat, el patronat d’IFA va celebrar la seua última reunió. Va ser l’última activitat abans de la dissolució d’aquest organisme, que fins ara havia estat gestionant la fira de mostres d’Alacant.

Poc abans de la reunió havia aprovat els seus últims comptes, el balanç de l’any 2022, en els quals va assolir un superàvit de 32.000 euros, després que la Generalitat assumira tot el deute a canvi de quedar-se amb la titularitat dels pavellons i dels terrenys destinats a la futura ampliació del recinte.

La finalitat del Govern Valencià ha sigut assegurar la supervivència de la fira i expandir-ne l’activitat mitjançant la signatura de convenis amb altres operadors que permeten portar nous certàmens des de l’estranger. El procés de transformació implica la cessió dels actius i els passius d’IFA a Fira Alacant.

Convé recordar que en el Decret llei 19/2021, el Consell va autoritzar de creació de la Societat Valenciana Fira Alacant, Societat Anònima, i la Societat Valenciana Fira València, Societat Anònima.

En aquest decret estava prevista la dissolució sense liquidació de les entitats firals actuals, que, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, han desenvolupat fins ara les activitats esmentades, i perquè això es puga fer efectiu, la disposició addicional primera de l’esmentada norma legal preveu, amb caràcter singular, el procediment de cessió global d’actius i passius de les actuals institucions firals en favor de les noves societats mercantils de la Generalitat.

El Ple del Consell ha autoritzat, a més, Rafael Climent González, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, en la seua condició de president del Consell d’Administració de la mercantil, per a traslladar aquests acords com a decisions de soci únic al Llibre d’actes de la Societat Valenciana Fira Alacant, S.A.

Així mateix, s’ha autoritzat Rafael Climent González, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, en la condició de president del Consell d’Administració de la mercantil; Maria Beatriz Serrano Cecilia, secretària d’aquest organisme, i Ignasi Costa Pina, sotssecretari de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i conseller delegat, solidàriament i indistintament, per a desenvolupar els actes necessaris d’atorgament d’escriptura pública del contingut d’aquest acord, en cas que siga necessari, i la seua inscripció en els registres públics, per a l’eficàcia de la cessió global i la cancel·lació dels assentaments registrals de l’entitat cedent, quan siga procedent, realitzant les manifestacions que siguen necessàries per a aquest fi.