Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Avaluació d’edificis

La Conselleria d’Habitatge presenta la nova aplicació Gesiee a professionals d’arquitectura de València

27/02/2023
El director general de Qualitat ha valorat la nova aplicació creada per a realitzar l’Informe d’avaluació d’edificis (IEEV.CV) per a poder ...
  • El director general de Qualitat ha valorat la nova aplicació, creada per a realitzar l’Informe d’avaluació d’edificis (IEEV.CV) per a poder sol·licitar ajudes a la rehabilitació d’habitatges
  • L’eina Gesiee millora i aporta novetats que faciliten la tramitació de l’informe als tècnics del sector de l’edificació

El director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, ha presentat a arquitectes i aparelladors/ores de la província de València la nova aplicació Gesiee. Es tracta d’una eina informàtica desenvolupada per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) amb el suport de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE).

Alberto Rubio ha donat a conéixer les principals novetats dirigides a facilitar a professionals del sector la realització i la tramitació de l’Informe d’avaluació d’edificis d’habitatges de la Comunitat Valenciana (IEEV.CV), conegut com a la ITV dels edificis, que és preceptiu per a poder sol·licitar les ajudes a la rehabilitació d’habitatges. Per al director general, “es tracta d’una reivindicació històrica del sector que per fi podem satisfer”.

En els pròxims dies, la nova eina es donarà a conéixer al mateix col·lectiu professional de la província de Castelló, que també rebrà informació, a través de tècnics de la Conselleria d’Habitatge, sobre el funcionament de la nova aplicació informàtica Gesiee.

Ajudes per a la realització de l’IEEV.CV

La Generalitat, a través de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, manté vigent la convocatòria d’ajudes per a l’elaboració de l’IEEV.CV fins al pròxim 8 de maig de 2023.

La quantia inicial destinada per a aquesta convocatòria és d’un milió d’euros, 500.000 euros més que en la convocatòria passada, i pot arribar a assolir els cinc milions d’euros. Per al director general de Qualitat, aquesta inversió “dona bon compte del compromís de la Conselleria d’Habitatge amb el definitiu impuls de l’IEEV.CV, la millor eina disponible de garantia de la conservació del parc construït d’habitatges”.

A través d’aquest enllaç de la Vicepresidència Segona es pot accedir a les ajudes per a l'elaboració de l'Informe d'avaluació d'edificis. Així mateix, en la pàgina web s’ofereix informació detallada sobre l’aplicació Gesiee.

Galeria d'imatges