Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Participació ciutadana

Pérez Garijo: “La vertadera democràcia necessita una ciutadania implicada i corresponsable amb la presa de decisions”

28/02/2023
Pérez Garijo: “La vertadera democràcia necessita una ciutadania implicada i corresponsable amb la presa de decisions”
  • La consellera participa en la inauguració de la II Trobada de la Xarxa d’Innovació en Processos Participatius
  • Pérez Garijo ha parlat de l’impuls de les polítiques de participació des del Govern del Botànic, un canvi de paradigma que representen “els pressupostos participatius de la Generalitat”, ha subratllat

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que “no hi ha una vertadera democràcia sense una ciutadania que vulga i puga participar en allò que l’afecta, en la qual tots i totes se senten implicats i corresponsables en la presa de decisions”.

Pérez Garijo ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la II Trobada de la Xarxa d’Innovació en Processos Participatius (RIEPP) que se celebra els dies 28 de febrer i 1 de març a València, amb el títol Cap a una democràcia participativa: avaluar, comunicar, legislar.

La consellera ha remarcat aquest espai “tan necessari” per a compartir experiències, així com els encerts i les errades en polítiques de participació, “cosa que contribueix a fer que arribem més lluny i més ràpid”.

En aquest sentit, Pérez Garijo ha parlat de l’impuls de les polítiques de participació des del Govern del Botànic, de les quals ha destacat l’experiència dels pressupostos participatius de la Generalitat, “els primers de tot l’Estat en l’àmbit autonòmic”, ha subratllat.

“En aquests pressupostos la ciutadania valenciana ha pogut proposar, i després votar, centenars de propostes de totes les matèries que són competència de la Generalitat”, ha explicat.

La consellera de Participació ha posat l’accent que “la ciutadania ha decidit en què s’anaven a invertir més de cent milions d’euros, en un total de 96 projectes d’àmbit comarcal i autonòmic que ara s’estan executant”.

Amb aquest canvi de paradigma, la consellera Pérez Garijo ha parlat també de la nova llei de participació, que es troba en la fase de debat en les Corts perquè s’aprove, “un text normatiu que blinda els pressupostos participatius que ara s’elaboraran cada dos anys, a més de reforçar l’associacionisme i construir espais de codecisió”.

Galeria d'imatges